SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya da Desteklenecek"

A- A+ PAYLAŞ

 

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS), valiliklerin AB birimlerinin projeye dönüşmüş çalışma ve gayretlerini "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" çerçevesinde ödüllendirdi.

Program kapsamında projeleri bu yıl destek almaya hak kazanan 25 ilin vali ve vali yardımcıları protokol imza törenine katılmak üzere Ankara'ya gelecek. 21 Haziran 2011 tarihinde saat 11.00'de Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilecek olan imza törenine Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı Osman Güneş de katılacak.

"İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" ABGS tarafından İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülen "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"nin bir parçası. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın 81 ili, 892 ilçeyi, 35 bine yakın köyü AB sürecinin bir parçası haline getirme amacından yola çıkan proje, 2011 yılında uygulamaya konan bu yeni programla ivme kazanacak. Amaç, yine bu proje kapsamında 81 ilde valilikler bünyesinde aktif hale getirilmiş olan "Valilik AB

Birimleri"nin teknik kapasitesinin artırılması ve illerin AB mali yardımlarından daha fazla yararlanır hale getirilmesi. Projeler, ABGS'nin valilerle imzalayacakları sözleşmeler çerçevesinde yürüyecek.

"İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" ABGS'nin kendi bütçesinden finanse ediliyor. Ancak program AB fonlarının kullanımına oldukça benzeyen bir modelde uygulanıyor. Böylece valiliklerin AB fonlarının kullanımı konusunda bir öğrenme sürecinden geçmeleri de sağlanacak.

Gelecek yıllarda aşamalı olarak tüm illeri kapsaması planlanan bu program, bir yandan da Türkiye'nin AB sürecine finansal anlamda da, ne ölçüde ve farklı mekanizmalarla dahil olduğunun somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

"AB süreci sadece Ankara'da ve Brüksel'de kapalı kapılar ardında yapılan üst düzey toplantılardan veya liderlerin aile fotoğrafları verdikleri zirvelerden ibaret değildir" diyen Başmüzakereci Bağış, köylerden beldelere, ilçelerden illere uzanan zincirde her vatandaşın içinde yer aldığı, etkisini hissettirdiği bir AB süreci hedefine "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında yeni ve dinamik bir boyut kazandırdıklarını ifade etti.

Program kapsamında desteklenmekte olan projelerin önemli bir hedefi de yalnızca Ankara'da, İstanbul'da değil, Rize'den Adana'ya Hakkari'den Çanakkale'ye tüm ülke sathında AB heyecanının ve motivasyonunun dalga dalga yayılması. Bu çok yıllı program kapsamında bu yıl destek alacak olan iller, Adana, Afyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Uşak ve Van.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız