SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya da İstemişti..''

A- A+ PAYLAŞ

VAN- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 'Futbol Köyü' projesinin Milli Takım'a çok oyuncu kazandıracağını düşündüğünü söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılacak olan Türkiye'nin ilk 'Futbol Köyü' projesi, Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve TFF Araştırma Planlama Eğitim Geliştirme (AR-PEG) Genel Koordinatörü Gündüz Tekin Onay tarafından düzenlenen ortak bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın yaptığı kısa açılış konuşmasının ardından slayt gösterisiyle proje hakkında bilgi veren Onay, proje için Diyarbakır, Malatya ve Ağrı milletvekilleri ile valilerinin kendisini telefonla arayarak köyün, illerine kurulmasını istediklerini ifade etti. Hatta Futbol Köyü'nün neden batıda bir ilde değil de Van'da kurulduğunu sorgulayanların dahi olduğunu söyleyen Onay, Van'ın bir hasasiyeti olduğunu kaydetti.

Onay, projenin AR-PEG sorumluluğunda yürütüldüğü, 20'si kız toplam 100 kişiye hitap edeceğini ve 100 kişinin en az yüzde 50'sini Doğu kökenli çocukların oluşturacağını belirtti. Hedef kitlenin 12-16 yaş grubu olduğunu söyleyen Onay, sorun olması halinde bunu yukarıya çekebileceklerini ifade etti.

Batılı ailelerin çocuklarını göndermeyebileceklerini de kaydeden Onay, Van'da herhangi bir sorunun bulunmadığını, ancak Van'ın bir imajı olduğunu anlattı. Onay, Futbol Köyü'nden 3 veya 4 futbol sahası ile prefabrik alanların yanısıra, sağlık merkezi, yemekhane ve yatakhane gibi birimler için yurtdışından getirecekleri çadırlarla bir kent oluşturulacaklarını belirtti.

Seçmelerde çocukların, yeteneklerinin yanısıra psikoloji testlerine de tabi tutulacaklarını ifade eden Onay, herkesin müzik ve sanat gibi kültürel etkinliklerini burada aksatmadan yapacağını, ancak en çok futbol oynanacağını vurguladı. Onay; Valilik, Belediye, Kızılay, Milli Eğitim ve Sağlık müdürlükleri gibi bütün kurumların katkı sağlamak amacıyla birbirleriyle yarışacağını belirterek, "Artık Doğu'da futbol topu, silahların yerinde olacak. Doğu kökenli çocuklar futbol oynayacak ve futbolcular da yetişecek" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ise, Türkiye'nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bunun da yeterince kullanılmadığını söyledi.

Mesleklerine bakıldığından proje kapsamında olan ve ilköğretim çağına gelmiş aşağı yukarı 15 ila 16 milyon kişinin olduğunu kaydeden Terim; hedef kitlenin, tamamen öğrenmesi gereken yaşta olan ve genç iken eğilen kişiler olduğunu ifade etti. Terim, tam olarak kullanılmayan bu futbol potansiyelinin projeyle kullanılmış olacağını vurguladı.

Bugünkü atmosferden sonra bu köy yerine bu köyler diye konuşmak istediğini anlatan Terim, projenin yayılacağını düşündüğünü söyledi. Terim, "Özellikle futbolun birleştirici yanı burada egemen olacaktır. Yetenekli oyuncular çıkacaktır. Çünkü yıllardır hepimizin yakındığı şey, bir takım imkansızlıklardan dolayı bazı yeteneklerin çıkamamasıydı. Böyle bir köyde, böyle bir şey de söz konusu değildir. Artık herkes kendi ayağına gelen hizmetten yararlanacak ve yetenekleri varsa arkadaşlarımızın vasıtasıyla bu yetenekler ortaya çıkacaktır" ifadelerini kaydetti.

Listeye bakıldığında projenin karma toplumun faydalanacağı bir proje olduğunu vurgulayan Terim, spor sakatlıkları uzmanından teknik adamlara kadar herkesin köyde olacağını anlattı. İstihdam anlamında da bir çok kişiye yeni ufuklar açılacağını kaydeden Terim, şöyle konuştu:

"Bu, tren vagonları gibi birbirine eklenerek bir express olacaktır. Dolayısıyla bu işte emeği geçen herkese, Futbol Federasyonu nezdinde teşekkür ediyorum. Bu, herşeyden önce bir hizmettir. Futbolun geniş bir alana yayıldığını düşünürsek, çok dar bir alanda seçtiğimiz arkadaşlarımızın yerine çok daha geniş bir yelpazede seçme imkanımız olacak. Milli Takım'a dahi çok oyuncu çıkacağını düşünüyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız