SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya da Kapsama Alındı

A- A+ PAYLAŞ

İntihar girişimlerini acil servislerde kayıt altına almak ve bu alanda veri tabanı oluşturmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 30 ilde "Acil Serviste İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale" adı altında pilot uygulama başlatıldığı bildirildi. Son aylarda ortalama her gün bir "intihara teşebbüs" olayının yaşandığı Malatya'nın da, pilot uygulama kapsamına alındığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 30 ilin İl Sağlık Müdürlükleri'ne gönderilen yazıda, intiharın trajik, ancak önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekilerek, bugüne kadar Türkiye'de intihar girişimlerine yönelik tamamlanmış verilerin oluşturulamadığı kaydedildi.

İllere gönderilen yazıda, "Acil servisler insanların sadece medikal ve cerrahi değil aynı zamanda psikososyal desteğe en yoğun ihtiyaç duydukları yerlerdir. Tedaviye başlanılan intihar girişimlerinde medikal müdahalenin arkasından gerekli psikososyal müdahale yapılamamaktadır. Bu amaçla intihar girişimlerini acil servislerde kayıt altına alarak bu alanda veri tabanı oluşturulması büyük önem taşımaktadır" denildi.

"Acil Serviste İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale" programının uygulanacağı iller şöyle:

"Adana, Amasya, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Giresun, Isparta, İçel, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Ordu, Sakarya, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Zonguldak, Aksaray, Kırıkkale, Bartın, Osmaniye ve Düzce."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız