SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya da Riskli!..'

A- A+ PAYLAŞ

2007 genel seçimlerinde "AKP yüzde 47 alır" diyen A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür, AKP'nin oy oranının yerel seçimlerinde yüzde 40'ın altına düşebileceğini, aralarında Malatya'nın da bulunduğu AKP'nin elindeki illerin de kaybedilebileceğini öne sürdü.

Gür'ün tahminlerine ilişkin olarak, Taraf Gazetesi kaynaklı olarak Milliyet Gazetesi'nde yeralan haberin bir bölümü şöyle:

...

"2007 Genel seçimlerinde 'AKP yüzde 47 alır' dedi, oldu. 1995'ten bu yana bütün seçimlerin sonuçlarını hatasız bilen Yaptığı isabetli seçim tahminleriyle bilinen A&G Araştırma şirketi sahibi Adil Gür bu kez "AKP'nin oy oranı yüzde 40'ın altına düşebilir... Topbaş'ın seçilmesi riske girdi" diyor... Adil Gür Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'in sorularını yanıtladı.

SEÇİMLERİN SONUNDA SÜRPRİZ OLABİLİR

Bu yerel seçimlerin çok önemli bir farkı var. 1999 ve 2004'teki yerel seçimlerde üç, dört parti birbiriyle yarıştı. Bu yerel seçimlerde ise illerin büyük bölümünde iki parti yarışacak. Yani geçmiş seçimlerde olduğu gibi seçmen oylarını üç parti arasında dağıtmayacak. Bu yerel seçimlerin sonucunda sürpriz olabilir. Çünkü birkaç il istisna, insanlar, AK Parti'yle yarışı hangi parti önde götürüyorsa onun adayının etrafında birleşiyorlar. Kısacası, AKP karşıtı olan seçmenler, bu seçimde AKP'ye karşı en önde yarışan partinin adayına oy verecekler. Şu anda saha çalışması yapıyorum ve seçmendeki bu eğilimin artarak sürdüğünü tespit ediyorum.

AKP'NİN KAYBEDECEĞİ İLLER

Önümüzdeki iki hafta içinde ekonomide çok önemli bir iyileşme olmadığı takdirde AK Parti bu seçimde elindeki belediyeleri de kaybedebilir. Antalya, Gaziantep, Uşak, Afyon, Erzurum, Adana, Malatya AK parti'nin 29 Mart'taki seçimlerde kaybedebileceği belediyelere sadece birkaç örnek. AK Parti belki bu yerel seçimde 22 Temmuz 2007 genel seçimlerine göre üç, beş puan oy yitirecek ama seçmenin AK Parti'nin karşısında birleşmesi yüzünden elindeki belediyelerin yüzde 15-20 sini kaybedecek.

AKP'NİN ALAMAYACAĞI İLLER

Mesela 2004'teki yerel seçimde Antalya belediye başkanlığını yüzde 43 oyla kazanan AK Parti bu seçimde yüzde 40 oy alacak ama seçmen diğer partide birleşecek ve o parti yüzde 47 oy aldığı için AK Parti Antalya'yı kaybedecek. Ayrıca AK Parti, bu yerel seçimde hiçbir rakip kaleyi de ele geçiremeyecek. AKP, İzmir, Diyarbakır, Çankaya, Kadıköy, Bursa Nilüfer ve benzeri yerlerde oylarını artırsa bile belediye başkanlığını kazanamayacak.

ELİNDEKİLERİ DE KAYBETME RİSKİ VAR

AKP bugün, Malatya, Urfa, Siirt, Bitlis, Van, Erzurum gibi illerde elindeki belediyeleri de kaybetmek riskiyle karşı karşıya. Hatta Urfa, Malatya ve Erzurum'u Saadet Partisi'ne ve MHP'ye kaybedecek gibi gözüküyor..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız