SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ'daki 5,2'lik Depremle Malatya da Sallandı

0
Güncellendi - 2019-04-05 20:02:44
Elazığ'daki 5,2'lik Depremle Malatya da Sallandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde de şiddetle hissedilen bir deprem meydana geldi.

Saat 20.31'de meydana gelen ve yaklaşık 10 saniye kadar süren deprem büyük panik yarattı. Depremin merkezinin, Malatya'nın Doğanyol ilçesi ile Elazığ'ın Sivrice ilçesi arasında, Sivrice'nin Kavakköy mevkii olduğu, büyüklüğünün de 5,2 olarak saptandığı bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre, deprem yer yüzeyinin 2,8  km. altındaki tabakada meydana geldi.

SİVRİCE'DE DURUM..

Bu arada, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, depremle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletip bilgi aldığını belirterek, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum yok, çok şükür can kaybı veya yaralı bir bekamız yok, bir kaç evde hasar var" dedi.

Deprem sonrası kent genelinde panik yaşanırken AFAD ekipleri de bölgeye hareket etti.

Bölgeye giden Vali Çetin Oktay Kaldırım'ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arayarak hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de bilgi aldı. İHA muhabirine bilgi veren Vali Kaldırım, "Merkez üssü Sivrice'nin Kavaklı ve Uslu köyü arası bir bölge olan deprem sonrası tüm ekiplerimiz anında harekete geçti. Yaptığımız ilk tespitlere göre herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Her ihtimale karşı bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve jandarma ekiplerimizi yönlendirdik. Uslu ve Doğanbağı köylerimizde hasarlı birkaç ev var. Bende önce Sivrici ilçesine oradan da Doğanbağı köyümüze geçtim. AFAD ve jandarma ekiplerimizi bölgeye intikal ettirdik" diye konuştu.

HASAR..

Depremin merkezi Kavak köyünde 1, Doğanbağı köyünde 5 evin hasar gördüğünü belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Onun dışında ciddi bir hasar yok. En güzeli de can kaybını ve yaralanmanın olmaması. Onun dışında oluşan hasarları hızlı bir şekilde gidereceğiz” dedi.

Kavak köyünde 1 evin hasar gördüğünü aktaran Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Ama önemli bir şey değil. Sadece duvarda bir dökülme var. Doğanbağı köyünde belli binalarda hasarlar var. Orada 5 evimiz hasar görmüş. Belli duvarlarda hasar ve sıva dökülmesi var. Onun dışında ciddi bir hasar yok. En güzeli de can kaybını ve yaralanmanın olmaması. Onun dışında oluşan hasarları hızlı bir şekilde gidereceğiz"ifadelerini kullandı.

Ekiplerimiz anında sahaya çıktığına değinen Vali Kaldırım;"Bizde hemen olay yerine intikal ettik. Vatandaşlarımızın hasar gören binalarda oturmaması noktasında tüm barınma ihtiyaçları karşılandı. Şehir merkezine gitmek isteyenlerin intikalleri sağlandı. Şuanda tüm vatandaşlarımızın acil olarak gereken hem barınma hem sağlık ihtiyaçları giderilmiş oldu. Yarından itibaren sağlık ekiplerimiz sahada olacak. Hasar tespitlerini yapacaklar. Hem hasarın boyutunu hem de hasar tespiti yapıp, tedbirleri de almış olacaklar. Çok geçmiş olsun diyorum. Cumhurbaşkanımız da aradı, hem bilgi aldılar hem de geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bizim gittiğimizde 5 evde hasar gördü. Sıva dökülmesi, bazı evlerde çatlaklar gibi hasarlar vardı. Asıl yarından itibaren röntgenini çekeriz. Tüm detayları ortaya çıkarırız. Ona göre de tedbirlerimizi alırız” diyerek sözlerini tamamladı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Elazığ, iha- AA

Sivrice'de hasar gören bir ev (AA- Elazığ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vahap (5 yıl önce)
    çok büyük geçmişolsun ALLAHIM birdaha böyle afatlar vermesin
    0
    0
    Yanıtla