SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya da Sınırı Aşan İllerden

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2006 yılı Kasım ayı kükürtdioksit ve duman ortalamalarında bir önceki yılın Kasım ayına göre yüksek oranda artışlar görüldü.

TÜİK tarafından Hava Kirliliği Kasım 2006 dönemi analiz sonuçları açıklandı. Buna göre, 2006 yılı Kasım ayı kükürtdioksit (SO2) ortalamaları, bir önceki yılın Kasım ayına göre Tekirdağ'da yüzde 486, Bayburt'ta yüzde 274, Bolu'da yüzde 133, Burdur ve Bursa (İnegöl)'de yüzde 106 ve Bilecik'te yüzde 74 oranında arttı. Aynı dönemde Elazığ'da yüzde 66, Bursa Orhangazi ilçesinde yüzde 55, Samsun'da yüzde 53, Kocaeli Merkez ve Gebze ilçelerinde yüzde 52 ve Gaziantep'de yüzde 51 oranında azaldı.

2006 yılı Kasım ayı partiküler madde (duman) ortalamaları ise Bilecik'te yüzde 400, Bayburt'ta yüzde 286, Burdur'da yüzde 200, Kırıkkale'de yüzde 170 ve Bolu'da yüzde 139 oranında artarken, aynı dönemde Isparta'da yüzde 61, Gaziantep'de yüzde 55, Kocaeli Gölcük ilçesinde yüzde 50, Antalya'da yüzde 44 ve Erzurum'da yüzde 36 oranında azaldı.

SO2 VE DUMAN ORTALAMALARINDA HEDEF SINIR DEĞERİ AŞILDI
2006 yılı Kasım ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Hedef Sınır (HS) değeri Amasya, Bolu, Burdur, Bursa (İnegöl), Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Manisa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Kırıkkale'de aşılırken, Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri ve 1. Uyarı Kademesi Sınır (1.UKS) değeri ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.

Aynı dönemde partiküler (duman) madde ortalamaları incelendiğinde, Hedef Sınır (HS) değeri Amasya, Burdur, Bursa (Merkez), Bursa (Orhangazi), Çorum, Elazığ, Eskişehir, Kayseri, Kütahya, Malatya ve Manisa'da aşıldı. Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri ve 1. Uyarı Kademesi Sınır (1.UKS) değeri il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız