SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya da 'Su Elçisi' Proje Kapsamına Alınmalı'

0
Güncellendi - 2018-05-17 03:29:21
'Malatya da 'Su Elçisi' Proje Kapsamına Alınmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da bulunan akademisyen, bürokrat,iş insanı, siyasetçi ve Yüksek Yargı üyelerinden oluşan bir grup Malatyalı, Koru Otel salonunda 'Su Elçisi' Malatyalı Özgür Aydıncak ile bir araya gelerek Malatya'nın gelecekteki olası su sorununa şimdiden alınması gereken tedbirleri görüştüler.

Aydıncak, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve proje bedeli 2 milyon 349 bin avro olan “Su Elçileri Eğitim Ve Farkındaklık Artırma Teknik Destek Projesinin; Geleceğimiz için çocuklarımıza temiz su kaynakları ve yaşanabilir bir çevre bırakmalıyız” sloganı ile hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRTnin de desteklediği bu eğitim ve uygulama programı için Ankara merkezli pilot bölge olarak Batı Akdeniz Havzası, Konya Kapalı Havzası ve Doğu Karadeniz Havzaları seçilmiştir.

Proje; Türkiye’de çevrenin korunması, kirletmeden ve akılcı su kullanımının sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı, çevrenin korunmasına dair farkındalığın arttırılması ve su kaynaklarının verimli kullanımının sağlanması hedeflenmektedir.

Bu projenin hedef kitlesi olarak ilk ve ortaokul ve üniversite öğrencileri, öğretmenler, anneler babalar ve genel kamuoyu tespit edilmiştir."

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı hemşehrimiz Nurettin Konaklı, Milli, Eğitim Bakanlığı nezdinde projenin sürdürülebilirliğini Malatya'da da sağlamak üzere ortak çalışma yapılabileceğini ifade etti.

Toplantıda, Malatya havzasının da ikinci etapta bu proje kapsamına alınması için, aynı zamanda projenin Türkiye genelindeki koordinatötlerinden Özgür Aydıncak ile bu toplantıda istişarede bulunuldu.

ODTÜ’LÜ Malatyalılar Derneği önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik’in çağırısı ile yapılan toplantı ve ardından verilen yemekte Kültür -Turizm ve Devlet eski Bakanlarından Güldal Akşit ve Malatya eski valilerinden Mustafa Yıldırım da hazır bulundular.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız