SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya da Temsil Edildi

A- A+ PAYLAŞ

Mutfak Dostları Derneği'nin "Yöresel Lezzetlere Sahip Çıkıyoruz; Coğrafi İşaretleme Sistemi" paneli 17 Nisan 2010 tarihinde Bilgi Üniversitesi'nde yapıldı.

2001 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescil edilmiş olan diğer ürünlerle birlikte Malatya kayısısı reyonu da toplantıda yer aldı.

Toplantıya, Türk Patent Enstitüsünden Gonca Ilıcalı, Akdeniz üniversitesi'nden Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ertan Anlı, Fransa Montpellier Üniversitesi'nden Tarım Araştırmaları Müdürü Prof. Dr. Jean-Louis Rastoin coğrafi işaretin önemi ve Türkiye'nin yöresel zenginliği hakkında önemli bilgiler verdiler.

Toplantıya Malatya'yı temsilen İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat Asma katıldı ve kayısı hakkında bilgi vererek, kayısı reyonunu ziyaret eden İstanbul'un konuya ilgi duyan gazeteci ve gurmelerine açıklamalar yaptı.

Coğrafik işaretin ekoloji, doğal ve beşeri unsurlar, yörenin kültürel unsurlarıyla ilişkisi de bir yörenin yetiştirdiği ürünlerle birlikte değerlendirildiğinden, Malatya konusunda araştırmaları ile tanınan, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi olup Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Göknur Akçadağ da kayısı ve Malatya kültürü hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya Malatya'yı temsilen katılımın planlaması, Malatya Valisi Doç.Dr.Ulvi Saran'ın yönlendirmesi ve Malatya Ticaret Borsası'nın tanıtım için kayısı yollaması ile gerçekleşti. Toplantı panelinin ana temalarından birini, Malatya kayısısı oluşturmuştu.

Toplantıya Türkiye'den Antep baklavası-fıstığı, Gemlik zeytini, Ayvalık zeytinyağı, Pervari balı, Erzincan tulumu, Erzurum peyniri, Kars'ın gravyer ve kaşarı, Mehmed Efendi kahvesi, Aydın'ın inciri ve Malatya'nın kaysısı ayrı reyonlar ile tadıma sunularak ve kısa bilgiler verilerek misafirlere tanıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız