SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya da Var!

A- A+ PAYLAŞ

Turktime adlı internet sitesinde, Malatya Sağlık Müdürlüğü'nün de gönderdiği numunelerin yeraldığı domuz gribi şüphelisi hastalara ait numunelerin Hıfzısıhha'da buzdolabına konulmadığı için bozulduğu haberi yeraldı.

Söz konusu sitede Talat ATİLLA imzasıyla yayınlanan özel haberde şöyle deniliyor:

"Turktime, Türkiye’yi sarsan domuz gribi vakasındaki hayati yanlışlıkları devletin resmi tutanakları ile belgeliyor. Aralarında koma halindeki hastalarında bulunduğu domuz gribi hastalarının Hıfzıssıhha’ya gönderdiği numuneleri buzdolabına konulmadığı için bozuldu…

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Hıfzıssıhha Merkezi’ndeki inanılmaz hataları görüntü ve belgeleriyle ortaya çıkaran Turktime, bu sefer de herkesin kanını donduracak belgeleri açıklıyor.... Başbakan Erdoğan’ın, “Aşı olmayacağım” sözleriyle domuz gribi aşısındaki tereddütler zirveye çıktı. Bazı bilim adamları, “Aşıyı mutlaka vurulun” derken, bazı bilim adamları da, “Aşıdan uzak durun” şeklinde açıklama yaptılar. Başbakan Erdoğan ve bilim adamlarının gözden kaçırdıkları en hayati unsur, “Domuz gribi vakalarının teşhis süreci” oldu… İşte bu süreci en başından izleyen tek yayın organı Turktime oldu. Kısa bir süre önce Hıfzıssıhha Merkezi’ndeki inanılmaz hataları görüntü ve belgeleriyle ortaya çıkaran Turktime bu sefer de tüyler ürpertici bir belgeyi ortaya çıkarıyor…

ÖLÜME KARŞI SAATLE YARIŞTILAR AMA…

Hayatta kalmak için saatlerle yarışan ve aralarında K.K.T.C.’li koma halindeki hastalarında bulunduğu domuz gribi hastalarının Hıfzıssıhha Merkezi’ne gönderdiği domuz gribi numuneleri buzdolabı yerine gelişigüzel yerlere konulduğu için bozuldu. Tüm bu gelişmeler devletin 5 görevlisi tarafından tutanakla tespit edildi. Üstelik bu olup bitenler tam 3 gün önce gerçekleşti.

Hıfzıssıhha Merkezi’ne gönderilen numuneler içinde K.K.T.C uyruklu F. F. isimli bir Türk vatandaşı da var. Yaşam savaşı veren ve koma halinde olan F.F’nin numunesi de bozulanlar arasında. Turktime’a konuşan üst düzey bir bürokrat, “Bu numunelerin buzdolabı yerine yerlere konularak bozulmuş olması tarifsiz bir görev zafiyetidir. Dakikaların bile önemli olduğu bu tür hastalıklarda hastaların numunesinin neticesi bilinmeden nasıl bir tedavi izleneceğinin bilinmesi mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

İŞTE O SKANDAL TUTANAK

06/11/2009 tarihinde sabah 08:00’de görev yerine gelindiğinde, numunelerin yerlerde ve buzdolabına yerleştirilmediği görülmüş olup, yapılan incelemede;

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü 04/11/2009 17732 sayı

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü 04/11/2009 4624 18133 sayı

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü 04/11/200918133 sayı

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü 04/11/2009 24654 sayı

Artvin İl Sağlık Müdürlüğü 04/11/2009 6734 sayı

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü 04/11/2009 14707 sayı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü 04/11/2009 22164 sayı

K.Maraş İl Sağlık Müdürlüğü 04/11/2009 15241 sayı

K:K:T:C İl Sağlık Müdürlüğü 05/11/2009

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü 04/11/200915109 sayı

Bu numunelerin birimde yeterli buzdolabı olmasına rağmen dışarıda bırakıldığı tespit edilmiştir. Adı geçen kişilere ait olan numunelerin bozulmuş olduğu tespit edilmiştir.

İş bu tutanak imza altına alınmıştır.

Songül Bali /Lab.Sağ. Teknikeri

Sevinç Orhan

Huriye Duymaz

Mustafa Suat Şankal/Teknisyen yardımcısı

Sevil Balcı Atak/ Halkla ilişkiler

Dr. Gülsüm Apak Özdemir/Birim sorumlusu

İKİNCİ TUTANAK

06/11/2009 tarihinde saat 08:00’da görev yerine geldiğimizde yaptığımız inceleme ve ilgili Uzman Dr. Görüşü üzerine;

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne ait:

A.U.

Ö.K.

B.T.B.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü

N.S.

K.S.

İ.Ö.

A.K.

N.S

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü

M.T.

Artvin İl Sağlık Müdürlüğü

H.K.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü

Y.D.

N.A.

M.K.

Ş.S.

K. Maraş İl Sağlık Müdürlüğü

D.Ç.

K.K.T.C. İl Sağlık Müdürlüğü

F.F.

C.K.

Yukarıda adı geçen kişilere ait olan numunelerin bozulmuş olduğu tespit edilmiştir.

İş bu tutanak imza altına alınmıştır.

TALAT ATİLLA/TURKTIME"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız