SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Darende Kaymakamını Alıyorlar..."

0
Güncellendi - 2017-06-02 02:30:42
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Demokrasi Hakem Kurulu üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, FETÖ çatı davaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP’ye kumpas hazırlandığını söyleyen Tayyar, “Maalesef mahkemelerde FETÖ sanıklarının psikolojik üstünlüğü var” dedi.

Şamil Tayyar, özel bir televizyon kanalında yaptığı değerlendirmede Türkiye'de görülen FETÖ çatı davalarında sanıklarının psikolojik üstünlüğü olduğunu söyledi. FETÖ çatı davalarına dikkat çeken Tayyar "Türkiye'nin her yerinde görülen çatı davalarında bir problem var. Maalesef mahkemelerde FETÖ sanıklarının psikolojik üstünlüğü var." dedi.

Nasıl aşılacak

Tayyar, nasıl aşılabileceği yönündeki soruya ise “Birkaç yolu var. Bunu televizyon ekranından söylemek doğru değil. İnşallah ilgili yerlere ileteceğiz. Gözlem ve kanaatlerimizi burada paylaşıyoruz. Neler yapılması gerektiğine dair önerilerimizi de söyleyeceğiz” dedi.

AKP'ye kumpas iddiası

FETÖ davalarını yakından takip ettiğini ifade eden Tayyar, AKP’ye kumpas hazırlandığını da kaydetti. Tayyar, “Bu böyle gitmez. Yargıda bir direnç başladı. Yargıdan bir dip dalga geliyor. Bunun iyi okunması lazım. FETÖ davalarında Ak Parti’ye kumpas kuracaklar diye söylemiştim. Darbe davaları üzerinden Ak Parti'ye ayrı bir kumpas hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

“Bilal Erdoğan'ın adı tutanağa giriyor”

Bilal Erdoğan’ın isminin de tutanaklara yansıdığını ileri süren Tayyar “Birçok ilde Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizin ismini tutanaklara geçiriyorlar. Bir ciddi network oluşturdular. Bunu bilinçli yapıyorlar. İnanılmaz profesyoneller. Onlarla mücadele edecek bir merkez yok. Malatya Darende Kaymakamını alıyorlar, ‘Benim referansım Bilal Erdoğan’ diyor. Tutanağa giriyor. Bilmem ne, yaz. Hepsi bunların tek tek yazılıyor. Bunlar kademe kademe basına servis edilerek, kullanılacak. Daha sonra dava konusu haline getirecekler” ifadelerine yer verdi.

“Maalesef fark edilmiş değil”

Tayyar, AKP’nin altının oyulduğunu savunarak, bu durumun ise AKP ve Adalet Bakanlığı tarafından fark edilmediğini belirterek “Ak Parti'nin altını oyuyorlar. Çok açık söylüyorum. Bu davalar üzerinden AK Parti'ye ayrı bir kumpas hazırlanıyor. Bu maalesef bizim Ak Parti tarafından ve Adalet Bakanlığı tarafından fark edilebilmiş değil” dedi.

Tayyar, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar nasıl yapılıyor. Kriptolar var. Bizimle aynı dünyayı paylaşmayan, bize düşmanlığı olan var. Ulusalcısı, laikliği, sekülercisi var. Bir de bize yakın diye düşündüğümüz, tasavvur ettiğimiz ama risk almayan, tırsık tipler var. Yargıda hayli fazla. Ve bunlar ellerini taşın altına koymuyorlar, risk almıyorlar ve hiçbir mücadelenin içerisinde değiller. Ama maalesef bu arkadaşlar da bizim arkadaşlarımız tarafından korunarak, iyi yerlere getiriliyorlar. İyi adammış ne yapayım, kardeşim. Biz Kızılay’a şube müdürü aramıyoruz. Bize yiğit, yürekli adam lazım. Liyakat sahibi olacak, cesur olacak, yürekli olacak. Bir de ibadetini yapıyorsa o ayrı bir güzelliktir. Ama Allah’a karşı hükümlülüğünü yerine getiriyor. Tercih sebebi olamaz. FETÖ ile mücadelede elini taşın altına koymuyor. Risk almıyor, mücadele etmiyor, kavga etmiyor, kaçıyor, tırsıyor, korkuyor. Ne yapacağız. Alalım onları biz Diyanet’e verelim, Diyanet’in personeli olsunlar."

KAYMAKAM ŞUBAT'TA TUTUKLANMIŞTI..

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında Darende Kaymakamı Ali Türk, ByLock kullandığı gerekçesiyle, Öğretmen olan eşi ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 13 Şubat 2017 Pazartesi günü gözaltına alınmıştı. Gaziantep Emniyeti’nde işlemleri biten Darende Kaymakamı Ali Türk, sevk edildiği Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, Malatya'da gözaltına alınan eşi serbest bırakılmıştı.

FETÖ/PDY mensubu olmakla suçlanan Ali Türk'ün, kaymakamlık mesleğine girerken referans gösterdiği ismin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan olduğuna ilişkin iddiası savcılık tutanaklarına geçirilince, bu haber konusu olmuş, Cumhurbaşkanının oğlunun tutanakta yeralmasının FETÖ'cülerin bir "kumpası" olduğuna dair iddialar bazı basın organlarında yeralmıştı.

Gaziantep, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız