SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Demek..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Kırsal Kalkınma Yatırımları Programı kapsamında çiftçilere hibe destekli tarım makinaları törenle teslim edildi.

Tarım İl Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen makinaları teslim törenine, Vali Ulvi Saran, AKP Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı, Tarım İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Tarım İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, ilçe ziraat odası başkanları ve tarım kuruluşu temsilcileri katıldı.

"TARIMLA KALKINAN ÜLKE OLMAMIŞTIR SÖZÜNE İNANMIYORUM"
Vali Ulvi Saran yaptığı konuşmasında, "Malatya temel tarım ürünü kayısı olmakla birlikte tarımsal potansiyel olarak bütün ürünleri yetiştirmek ve önem vermek durumundadır. Tarımla kalkınan ülke yoktur sözü vardır. Ben bu sözün doğruluğuna inanmıyorum" diyerek, daha sonra özetle şunları belirtti:

"Tarımsal potansiyeli olduğu halde, bunu dışlayarak, red ederek, ihmal ederek kalkınan ülke olmamıştır."

Milletvekili Faruk Öz de, su, enerji ve toprağın önemine temas ederek, "Bunlarla dünya ülkeleri ile yarışırsak, her şeyde var oluruz. O yüzden, toprak, su ve enerjimize sahip çıkmak zorundayız. Önümüzdeki çağın tek kurtuluşu, su, toprak ve enerjidir" ifadelerini kullandı.

Ziraat teknisyeni kökenli olduğu için tarıma ayrı bir ilgi duyduğuna parmak basan milletvekili Öz, "Bir şeyler yapmak isteyip de yapamayışımın ızdırabını hep yaşadım. Kayısı Malatya'nın ana tarım ürünüdür. Kayısının alternatifi yoktur. Ama sadece kayısıya da güvenmememiz lazım. Mesela şu anda hak ettiği değerde satılmıyor. Kayısıyı destekleyen ürünler de yetiştirmeliyiz. Sayın valimiz de geçenlerde bu konuda toplantı düzenlemiş. Sayın valimizin bu konudaki hassasiyeti beni heyecanlandırdı" şeklinde
konuştu.

Her ilçenin kendi ürününü daha kaliteli üretmek için 2010 yılında kampanya başlatılmasını öneren milletvekili Öz, "Mesela, Hekimhan'da ceviz yaygınlaştırılmalı. Fidanların nasıl sübvanse edilme konusunda çalışma yaparız" dedi.

Kayısı Üreticileri Birliği kurulduğunu, bunun önemli olduğunu anlatan milletvekili Öz, daha sonra şunları belirtti:

"70 yaşındaki annem diyor ki, kayısının sorunlarını çözmediğiniz müddetçe hiçbir şey yapmış olmazsınız diyor. Yaşlı anam bile kayısının ekonomik girdi bakımından ne kadar değerli olduğunu biliyor. Çünkü, Malatya demek kayısı demektir. Bu nedenle, Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ziraat Mühendisi, teknisyen, veteriner, veteriner teknisyenleri araziye çıksınlar. Üreticileri eğitsinler, kaliteli ürün alalım."

Tarım İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin ise, 2009 yılı 5.etap makine ve ekipman alımları desteklenmesi kapsamında üretim yapan çiftçilerin 878'inin başvuru yapıp hibe desteğinden yararlanmak için müracaat ettiğini belirterek, "Bunlardan şartlara uyan 837'sine 3 milyon 299 bin TL'lik hibe desteği sağlandı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız