SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Demokrasi Tarihinde İlk Anılanlardan Biri Olacak"

0
Güncellendi - 2016-08-11 23:11:37
A- A+ PAYLAŞ

Demokrasi Nöbeti'nin son gününde Hükümet Meydanı (Millet Meydanı)'nda toplananlara hitabeden Vali Mustafa Toprak, "Malatya demokrasiye olan inancı ve hain kalkışmadaki dik duruşu nedeniyle ileride demokrasi tarihinde ilk anılan illerden birisi olacaktır."dedi.

Vali Toprak, şunları söyledi:

"15 Temmuz akşamı hainlikte ve ahlaksızlıkta sınır tanımadan sinsice devletin kurum ve kuruluşlarının, şerefli Türk ordusunun, kahraman emniyet güçlerinin ve halkımızın içine sızarak, bir asalak gibi, kan emici ve işi bittikten sonra kanını emdiği canlının ölümüne sebep olan bir keneden daha beter yaratıklar olan FETÖ/ PDY terör örgütünün kalkıştığı darbe girişimi tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de engellenmiş ve Demokrasi Nöbetleri ile de bertaraf edilmiştir.

Bu olay ülkemiz tarihinde bekli de dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanettir. Bu ihanetin karşısında milletimizin iradesini, demokrasiye olan inancını, gücünü temsil eden vatandaşlarımız dimdik ayakta durarak karşı gelmişlerdir.

Darbe girişiminde Ankara ve İstanbul’dan sonra Malatya bu hainler için önemli bir nokta idi. 2. Ordu Komutanlığı ile 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın ilimizde olması, darbeci hainlerin planlarını bu yönde yapmalarına sebep olmuştur. Bu hainler buranın önemini bildikleri için haince ve alçakça planlarını bu yönde yaparlarken Malatyalı hemşerilerimizin tüm katmanlarıyla birlikte kenetlenerek karşı durması ile başarısızlığa uğramışladır.

15 Temmuz'da maalesef ülkemiz bin yıllık tarihi geçmişi içerisinde hiçbir şekilde yanından, uzaktan, yakından yaşamadığı bir ihaneti yaşadı. Kurtuluş savaşında İngiliz’in, İtalyan’ın, Fransız’ın, Yunan’ın giremediği Malatya’ya bu hain teröristler, Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sinsice sızarak, kendini gizleyerek, şerefli ordumuzu kullanarak, ordumuzu asla ve asla temsil etmemelerine rağmen o kisve altında ilimizde terör estirmeye çalışmışlar, ilimize ve ülkemize ciddi bir acı yaşatmışlardır. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

15 Temmuz ve sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 26 gündür bu hainlere karşı dimdik ayakta durarak, hainlerin gerçekleştirmeye çalıştığı provokasyonlara gelmeden birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiye, milli iradeye, bayrağına, milletine, vatanına, devletine sahip çıkarak bu değerlerini cansiperane koruyan, bu uğurda şehitler veren, Alevisi ile Sünnisi ile, Kürdü ile Türkü ile, Erkeği ile Kadını ile, kucağında torunuyla gelen Dedeleri Nineleri ile, Gençleri ile 15 Temmuz Milli İrade Meydanını doldurarak “Demokrasi Nöbeti”ne katılan tüm Malatyalı hemşerilerimizi, Siyasi Partilerimizi, Sivil Toplum Örgütlerimizi, İnanç Önderlerimizi, Kurum ve Kuruluşlarımızı, Basın ve Medya Kuruluşlarımızı takdir ettiğimi belirtir, herkese ve her kesime ayrı ayrı teşekkür ederim.

İsmi kayısı ile özdeşleşen Malatya, demokrasiye olan inancı ve hain kalkışmadaki dik duruşu nedeniyle ileride demokrasi tarihinde ilk anılan illerden birisi olacaktır, buna olan inancımı belirtirken, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı makamının ve tüm bakanlık makamlarının bir temsilcisi olarak bizlerin; Fetullahçı Terör Örgütünü / Paralel Devlet Yapılanmasını ve bu adi yapılanmanın tüm uzantılarını detaylı bir şekilde ortaya çıkararak, ilimizde hangi kurum ve kuruluşlara sinmişlerse, bu kurum ve kuruluşlar dan hukuk kuralları çerçevesinde yaptığımız titiz, ciddi ve ivedi çalışmalarımızla temizleyeceğimizi vatandaşlarımıza önemle belirtmek isterim.”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız