SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Depreme Hazır Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:34:04
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan İlçesinde meydana gelen 5,1 şiddetindeki depremin ardından bir değerlendirme yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hekimhan’da  meydana gelen deprem, depremle birlikte yaşamaya hazırlıklı olmamız ve gerekli tedbirleri almamız gerektiğini acı da olsa bir kez daha göstermiştir” dedi.

29 Kasım gecesi Hekimhan İlçesi Dursunlu Mahallesi’nde meydana gelen depremin ardından Malatya’nın deprem gerçeği bir kez daha tartışılmaya başlandı. O dönem ismiyle  Bayındırlık ve İskân olan bakanlığın, Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nce 2005 ve 2007’de hazırlanan raporlarda,  Doğu Anadolu Fayının, aralarında Malatya’nın da bulunduğu 5 ilde çok büyük bir felakete yol açacağı belirtilmişti.

MALATYA CİDDİ TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan’da meydana gelen depremin ardından yetkilileri bir kez daha uyardı. Ağbaba, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Hekimhan’da  meydana gelen deprem, depremle birlikte yaşamaya hazırlıklı olmamız ve gerekli tedbirleri almamız gerektiğini acı da olsa bir kez daha göstermiştir. Ülkemizdeki en büyük ve en  hareketli faylardan biri olan Doğu Anadolu Fayı üzerinde yer alan Malatya maalesef en ciddi tehlikeyle karşı karşıya olan illerden biridir.”dedi.

HANGİ BİNALAR RİSKLİ BİLEN YOK

Malatya'nın depreme hazırlıksız olduğunu belirten Ağbaba,"Pek çok bilim insanı ilimizde binaların çok büyük bir kısmının  güçlü bir depremde yıkılacağını açıklıyor. Bu kadar acı bir gerçeklikle karşı karşıya kalmamıza rağmen deprem konusunda maalesef yetkililer tarafından bugüne kadar ciddi anlamda bir çalışma yapılamamıştır. Malatya'da hangi binalar riskli, hangi binaların depreme dayanıklı olup olmadığı kimse tarafından bilinmemektedir. Bu konuyla ilgili istatistiki bilgiler de sağlıklı değildir. Deprem konusunda halkın bilinçlendirilmesi konusunda da eksiklikler bulunmaktadır. Sonuç olarak Malatya olası bir depreme kesinlikle hazır değildir. Deprem konusunda mutlaka bir devlet politikası geliştirilmeli, tüm yetkili kurum ve kuruluşların ilimizin bu deprem gerçeğini bir an önce ciddi anlamda değerlendirerek gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde başlatmalıdır.”ifadelerini kullandı.

Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları ve CHP ilçe başkanı Kadir Sarıbaş’ı arayan ve gelişmeler hakkında bilgi alan Ağbaba, açıklamasında evleri hasar gören vatandaşlara  geçmiş olsun dileklerini iletti.Ağbaba, hasar tesbit çalışmalarının bir an önce sonlandırılmasını, evleri hasar gören vatandaşlara devletin gecikmeden yardım elini uzatmasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız