SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Dereceye Giremedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:25:51
Malatya Dereceye Giremedi
A- A+ PAYLAŞ

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, gerçekten istendiğinde, samimiyetle çalışıldığında mukadderat dahilinde hiçbir şeyin imkansız olmadığını belirterek, "Yetim olmak, öksüz olmak, zor şartlardan gelmiş olmak başarının önünde asla engel değildir" dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği "Uluslararası Spor Değişim Programı Projesi" kapsamındaki final maçları TVF Başkent Spor Salonu'nda yapıldı.Kız takımlarının final maçlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.

EMİNE ERDOĞAN, MİKROFONUN AZİZLİĞİNE UĞRADI

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşması ses düzeneğinin yeterli olmaması nedeniyle önce iptal edildi. Ancak daha sonra kürsüye gelen Erdoğan'ın konuşması sırasında ses düzeneğinde problem yaşandı. Mikrofonun azizliğine uğrayan Emine Erdoğan'ın konuşması sırasında, görevliler problemi gidermek için yoğun çaba harcadı ancak ses sistemi bir türlü ayarlanamadı. Daha sonra Başbakanlık korumaları devreye girdi ancak ses sistemi buna rağmen düzeltilemedi.

Erdoğan, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sözlerine başladı. Ancak seste yaşanan parazit nedeniyle sözleri salonda bulunanlar tarafından anlaşılmadı. Konuşmasına devam eden final maçının son derece önemli bir günde gerçekleştiğini belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye ve dünyadaki bütün çocuklara hayırlı olmasını diledi. 23 Nisan'ın daha güzel bir geleceğe, Türkiye ve dünya çocuklarına daha huzurlu bir kapı aralamasını gönülden temenni eden Erdoğan, "Spor kıran kırana bir rekabetin, acımasız bir yarışın, kazanma hırsının değil dostluğun, paylaşmanın, tanışmanın ve dayanışmanın aracıdır. Açıkçası sporun bu gücünü bugün çok açık bir şekilde müşahade ediyoruz. Türkiye'mizin 7 coğrafi bölgesinden, 14 şehrinden, 140 gencimiz 10 ay boyunca hem sporun keyfini yaşadılar hem de birbirleriyle tanıştılar ve belki de ebediyyen sürecek dostluklar tesis ettiler" şeklinde konuştu.

Kız ve erkek takımlarını kutlayan Erdoğan, "İnanın bugün sadece 2 takım değil 14 takım 140 başarılı oldu, herkes kazandı" dedi. Türkiye'de spor noktasında son 10 yılda güzel gelişmelerin yaşandığını anlatan Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası spor karşılaşmasına ev sahipliği yaptığını ve uluslararası spor camiasında Türkiye'nin sesinin daha fazla duyulmaya başlandığını belirtti. Erdoğan, son olarak 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türk sporcuların elde edilen başarıların herkesin yüzünü ağarttığını ve geleceğe yönelik umutları artırdığını belirten Erdoğan, "İstanbul 2020 olimpiyatlarına aday. O yılın ve o tarihin bizim için farklı bir anlamı var. TBMM'nin 100. kuruluş yıldönümü. İnşallah bugünün genç sporcuları, bugünün çocukları 2020 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek, büyük başarılara imza atacak, bayrağımızı dalgalandıracak, milli marşımızı dünyaya duyuracak. Ülkemizin, milletimizin gurur kaynağı olacaklar. Ben ülkemizin gençlerine, çocuklarına güveniyorum. İmkan verildiğinde, yeterli kaynak ayrıldığında çocuklarımızın uluslararası başarı elde edeceklerinden hiçbir şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.

Hükümetin 2023 yılına özel hedefler belirlediğini vurgulayan Erdoğan, 2023 gibi 2020 yılının da gençler ve sporcular için bir hedef olarak belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. "Gerçekten istendiğinde, samimiyetle çalışıldığında mukadderat dahilinde hiçbir şey imkansız değildir" diyen Erdoğan, "Yetim olmak, öksüz olmak, zor şartlardan gelmiş olmak başarının önünde asla engel değildir" şeklinde konuştu.

BAKAN KILIÇ: "BU ÜLKEDE SİZİ EN ÇOK SEVEN BABA, BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, "Fatma Şahin Hanımefendiye 23 Nisan'ın coşkusunu ve heyecanının artırdığı için yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Bakan Kılıç, şunları kaydetti: "Sevgili gençler, aslında biz sizi gerçekten çok yürekten seviyoruz, Fatma Şahin bakanımız da sizi çok seviyor. Ama biliyorsunuz, bu ülkede sizi en çok seven baba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Bu ülkede sizin için sevgisini her zaman ortaya koyan, bugün de bu salonda bulunarak, bu sevgisini bir kere daha kanıtlayan ve ülkemizde sizi en çok seven anne, saygıdeğer hanımefendi Emine Erdoğan'dır. En çok seven annenin, en çok babanın gönderdiği biz de sizin için gece gündüz çalışmaya gayret ediyoruz. Fatma Şahin annemizi de yürekten tebrik ediyorum. Bayramının kutlu olsun."

Tören öncesi konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, çocuklara seslenerek ,"Sizler bizim istiklalimizsiniz, istikbalimizsiniz, barış güvercinlerimizsiniz. Sizin sporda, sağlıkta, her alanda çok başarılı olmanızı istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından şampiyonlara madalya ve kupalarını tek tek Emine Erdoğan verdi.

"ULUSLARARASI SPOR DEĞİŞİM PROJESİ"

Proje ile ebeveyn bakımından yoksun çocukların sportif faaliyetlerle toplumsal hayata uyumlarının artırılması amaçlanıyor. Türkiye genelindeki 7 bölgede koruma ve bakım altındaki 14-18 yaş grubu gençlerden kız ve erkek voleybol takımları oluşturuldu. Bu takımlar arasındaki müsabakalarla bölge şampiyonları belirlendi.

Adana, Antalya, Afyon, Aydın, Kilis, Muş, Diyarbakır, Kocaeli, Düzce, İstanbul, Yozgat, Amasya, Niğde, Malatya il şampiyonları Ankara'da 19-23 Nisan'da düzenlenen "Türkiye Şampiyonası"na katıldı. Maçlar sonucunda kız takımlarından Düzce ve Kilis takımları finale çıktı. İlk seti alan 25-16 kazanan Düzce, ikinci sette de oyundaki üstünlüğünü koruyan Düzce final setini de 25-17 alarak, birinci oldu. Kızlarda Düzce şampiyon olurken, Kilis ikinci, Kocaeli ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise İstanbul birinci, Amasya ikinci, Muş ise üçüncülüğü elde etti.

Şampiyon olan kız ve erkek takımı, Ağustos ayında bir hafta boyunca Amerika'nın Illinois eyaletinde bulunan Chicago kentindeki dostluk maçlarına katılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız