SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Dinamik Şehir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:36
A- A+ PAYLAŞ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen Malatya Belediyesi, 9 Mart Cumartesi günü de kadın sivil toplum kuruluşlarına bir yemek verdi.

Kadın Yaşam ve Spor merkezinde verilen yemeğe Belediye Başkanvekili Ertan Mumcu’nun yanı sıra AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, AKP Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, kadın belediye meclis üyeleri, kadın dernekleri temsilcileri ve üyeleri katıldılar. 

Yemekte bir konuşma yaparak, Türkiye nüfusunun yarısından fazlasını kadınların oluşturduğunu belirten Belediye Başkanvekili Ertan Mumcu, Türkiye’nin siyasal, ekonomik ve kültürel çalışmalarda kadının yerinin daima özel olduğunu söyledi.

Malatya Belediyesi’nin Dünya Kadınlar Günü’nü güzel etkinliklerle kutladığını vurgulayan Mumcu,  “Kentimiz Kadın Dostu Kentler Projesi içinde yer alıyor. Şuan içerisinde bulunduğumuz mekan, bu projenin bir ürünüdür. Kadın Yaşam ve Spor Merkezimiz, Malatya’da bir ilktir. Tamamen kadınlarımıza özgü bir yerdir. İçinde spor salonu, kütüphane, atölyeler bulunmakta. Yine sanat merkezlerimizde verilen kurslardan yılda 5 bin hemşerimiz faydalanıyor. Faydalanan hemşerilerimizin büyük bir bölümünü yine kadınlarımız oluşturuyor. 17 tane çok amaçlı sosyal tesislerimizde bir dizi kurslar ve kültürel etkinliklerle hanımlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Malatya bu anlamda dinamik bir şehir. Birlik beraberlik içinde daha iyi işlere imza atacağımıza inanıyorum. Kadın elinin değdiği her yerde başarı mutlaka vardır” dedi.

Kadınların sosyal hayatta birçok sorumluluğu olduğunu belirten AKP Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ise kadının hayatın her kademesinde var olma savaşı verdiği gibi üzerine düşün sorumlulukları da yerine getirdiğini söyledi.

Kadınlarımızın her alanda birçok başarılarının olduğunun altını çizen Akkurt, “Önümüzde yerel seçimler var. Kadınlarımız yerel meclislerde daha fazla yer almalılar” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bir kadın mücadelesi olduğunu belirten AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, tarihteki kadın mücadelesinin her zaman hatırlanması gerektiğini söyledi.

Türk tarihindeki kadınların iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Çalık, “Türk tarihindeki kadınlar tüm dünya devletlerine örnek olmuş şahsiyetlerdir. Biz kadınlar olarak en büyük özelliğimiz her daim üreteniz. Tüketen toplumun üreten kadınlarıyız. Evine, ailesine katkı sunan insanlarız” dedi.

PTT'NİN YEMEĞİ..

PTT Malatya Başmüdürlüğü’ndeki bayan personel  için de Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. 

Ramada Altın Kaysı Oteli’nde düzenlenen etkinlikte PTT Başmüdürü Zekai Özkan, kurumlarında çalışan kadın personelleri ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak geceye katılan tüm kadınlara karanfil ve fular hediye etti.

Etkinliğe, Malatya PTT Başmüdürü Zekai Özkan ve eşi, Aktif Yatırım Bankası A.Ş. müdürleri Ergün Kara, Fatih Kocauşu, PTT kısım müdürleri, PTT merkez müdürleri ve PTT personeli katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız