SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Dinamik Şehir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:40:20
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Tunus’un Ankara Büyükelçisi Mehfez Benrhouma, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Büyükelçi Mehfez Benrhouma, Malatya’ya ilk kez geldiğini kaydederek, “Malatya’yı çok ama çok sevdim. İnsan ilişkileri çok sıcak. Malatya, dinamik bir şehir. İşadamlarını dışarıyla çok irtibatlı ve sürekli gelişmek isteyen insanlar olarak algıladım. Gelirinin büyük bölümü tarıma dayalı olmasından dolayı Tunus, Malatya’ya çok yakın” dedi.  Büyükelçi Mehfez Benrhouma, Malatya’ya gelişinin öncelikli amacının Tunus’la Malatya arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek olduğunu belirterek, “Tunus’ta nasıl yatırım yapılabileceğini, olanakların neler olduğunu anlatmak için geldim. Bu ilişkileri güçlendirmek için Tunus’tan bir kentle Malatya’yı kardeş şehir yapabilirsek çok memnun oluruz” açıklamasında bulundu.

“Osmanlı’nın Tunus’ta yaptıklarından dolayı çok gururlu ve mutluyuz”

Tunus’ta 2011’de meydana gelen devrimden sonra Türkiye ile Tunus ilişkilerinin çok daha iyi seviyelere geldiğini anlatan Büyükelçi Benrhouma, “Her ne kadar Tunus ile Malatya coğrafik olarak çok uzak mesafede olsalar da kendimize çok ama çok yakın hissediyoruz. Birçok ortak noktalarımız var. En önemlisi de Osmanlı Devleti. Osmanlı’nın Tunus’ta yaptıklarından dolayı çok gururlu ve mutluyuz. Sizleri Tunus’a davet ediyorum. Tunus’un Türkiye’den çok farklı bir ülke olmadığını görecek, kendinizi evinizde gibi hissedecek ve hiçbir yabancılık çekmeyeceksiniz. Ziyaret ederseniz çok mutlu oluruz” dedi.

“Kardeş şehir olmaktan mutluluk duyarız”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükelçi Benrhouma’yı Malatya’da görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Gerçekten iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi anlamında bu ziyaretler çok önemli. Özellikle ticari, ekonomik, ilişkilerin artması dostluğun da o kadar artmasına vesile oluyor. O açıdan belki dostluğun temellerinin güçlü olmasında ekonomik birliktelik önemli” dedi.

Tunus’taki devrimi önemsediklerini kaydeden Başkan Çakır, “Halkın iradesinin iktidar olması veya yönetimde söz sahibi olmasının her ülke adına çok önemli olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla halkı daha çok temsil eden yönetimler her zaman halka daha büyük hizmetler yapabilmekte. Tunus’un bundan sonraki süreçte çok daha hızlı büyüyeceği kanaatindeyim. Bu büyümeyle birlikte de mutlaka ilişkilerimiz aynı oranda aynı hızla artacak diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu. Tunus’un bir kentiyle kardeş şehir olmaktan mutluluk duyacaklarını belirten başkan Çakır, “Kardeş şehirler, hem ekonomik anlamda hem karşılıklı kültürel ilişkiler anlamında çok önemli. Bu anlamda biz de Tunus’un herhangi bir şehriyle kardeş şehir olmayı arzu ederiz” dedi.

Ziyarette Başkan Çakır, Büyükelçi Benrhouma’ya kristal kayısı ve kuru kayısı hediye ederken, Büyükelçi Benrhouma da Başkan Çakır’a, Tunus’la ilgili tanıtıcı kitaplar hediye etti.

Valiyi Ziyaret

Bir dizi ziyaret ve etkinliğe katılmak üzere Malatya’ya gelen Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Vali Vasip Şahin'i de ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şahin, "Tunus halkıyla tarihi derinliği olan dostluk ve kardeşlik bağlarımız var. Tunus ve Tunus'taki gelişmeleri Türkiye ve Türk halkı yakından ve ilgiyle takip etti. Her zaman kalpleri Tunus halkıyla birlikte attı. Biz Tunus’un gelişmesini, yükselmesini, kendi gelişmemiz gibi görüyoruz" dedi.

Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma ise, Tunus’da Osmanlı dönemine ait pek çok cami ile birlikte eserin bulunduğunu ve Tunus’un küçük bir Türkiye olduğunu belirterek, Malatya ile kardeş şehir anlaşması yapmak istediklerini ifade etti.

Bir soru üzerine Rhouma, İsrail’in Gazze'ye saldırısını kınadıklarını ifade ederek, uluslararası kuruluşların Filistin halkının yanında yer alması gerektiğini kaydetti.

Ziyaretin anısına Vali Şahin, büyükelçiye kayısı ve Malatya ile ilgili kitap hediye ederken, konuk büyükelçi ise ülkeleriyle ilgili kitap hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız