SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Dışında da Kurtarıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Malatya'da geçen yıl meydana gelen yangınlarda maddi zararın yüzde 51 azaldığını, bunun da eğitime ağırlık vermelerinden kaynaklandığını bildirdi.

İtfaiye Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyerek 2007 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren Acar, 2007 yılında eğitime ağırlık verdiklerini belirtti. Acar, “Avrupa Birliği projesi kapsamında hiçbir eğitim ücreti ödenmeden personelimize temel itfaiyecilik, doğalgaz yangınlarına müdahale, sualtı arama kurtarma, doğal afetlerde arama kurtarma, trafik kazalarına müdahale, ilk yardım, halk sağlığı, eğiticilik konularında eğitimler aldırılarak sertifikaları verilmiştir. Bu eğitimler ışığında personellerimiz olası yangın ve kazalarda daha bilinçli ve donanımlı olarak olaylara müdahale edecektir"dedi.

2007 yılında 605 olaya müdahale ettiklerini kaydeden Acar, “Bu olaylarda bin 506 YTL maddi zarar meydana gelmiştir. Yaşanan bu olaylarda gerek halktan gerekse personellerimizden bir yaralanma ve ölüm olayının olmaması sevindiricidir. Ayrıca sürekli göç alan ve nüfus artışı yaşanan ilimizde geçmiş yıllara oranla maddi zarar noktasında büyük oranda azalmalar görülmektedir. Bu olumlu gelişme de personellerimizin almış oldukları eğitimlerin rolünün büyük olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan Sualtı Arama Kurtarma Timi ilimiz ve çevre illerde yaşanan boğulma olayları ve su kazalarında görev yapmaktadır. 2 asli, 6 gönüllü personel bulunmaktadır. Tüm personelin belediyemizde farklı görevlerinin yanı sıra bu dalış görevini gönüllü yaptıklarından belediyemize ek bir ücret yükü getirmemektedir. Personellerin hepsi alanlarında eğitimli ve uluslararası dalış broveleri mevcuttur. 2007 yılı içerisinde 10 gün ilimiz Malatya, 10 gün Antalya ilinde yetişmiş personelin eğitimi geliştirilmiş ve time yeni katılan 4 personelin ilk dalış eğitimleri tamamlanmıştır.

Bu eğitimler neticesinde dalış liderliğini yapan personelimiz dalış eğitmenliği belgesi almaya hak kazanmıştır. Tüm dalış ekipmanları mevcut olup, 2007 yılında time çok amaçlı ful arama kurtarma botu alınarak, tim güçlendirilmiştir. 2001 yılından buyana il içi ve il dışı 68 boğulma vakasında görev yapan tim 2007 yılında 8 boğulma vakasında görev yapmıştır. Teşkilatımız aldığı eğitimleri halka ve ilgililere yayma gayreti içindedir. Eğitimlerimiz ücretsiz verilmektedir. Müdürlüğümüz eğitim amirliği tarafından 60 adet çeşitli kurum ve işyerlerine Yangın Güvenlik Eğitimi verilmiştir. 310 işyeri kontrol edilerek Yangın Güvenlik Raporu verilmiştir. Bin 500 işyeri Küşat (Ruhsat) Müdürlüğünde görevli personelimiz tarafından Yangın Güvenliği açısından kontrol edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız