SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Diyabetin de Başkenti"

A- A+ PAYLAŞ
 
14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Diyabetle Sağlıklı Yaşam" konulu bir konferans düzenlendi. 
 
İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa, İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Genç, İnönü Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin, Malatya Sağlık İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Erol Özkan, Diyetisyen Çiğdem Bozkır ve Fizyoterapist Mahmut Cem Çelik'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
"KÜÇÜK ÇOCUKLARDA DA GÖRÜLÜYOR"
 
Malatya Sağlık İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Erol Özkan, "Diyabet,bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar içinde en önemli sağlık sorunu haline gelmiştir. Yaşam tarzındaki hızlı gelişim ile birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan toplumların tümünde özellikle tüm diyabet görülmekte, oranı hızla yükselmektedir. Birçok toplumda yeni tanı olan tip bir diyabet olgularının da arttığı, bu artışın özellikle küçük çocuklarda görüldüğü herkes tarafından bilinmektedir. 2009 yılı itibariyle tüm dünyada diyabet nüfusu 285 milyon iken, bu sayının 2030 yılında 438 milyona ulaşması beklenilmektedir. Bunun başlıca nedeni nüfus artışı, yaşlanma, kentleşmenin getirdiği yaşam tarzı değişimi sonucu, obezite ve fiziksel aktivitenin artmasıdır. Ülkemizde yaklaşık 6,5 milyon kişinin diyabetli olduğu bir gerçektir" dedi. 
 
"DİYABETİNDE BAŞKENTİDİR"
 
İnönü Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin, Türkiye'de diyabet hastalığının en çok Malatya'da görüldüğüne dikkat çekerek, "Malatya kayısının başkenti olduğu gibi diyabetinde başkentidir. Diyabet, sık görüldüğü için önemli. Malatya'daki oran yüzde 20'nin üzerinde. Türkiye genelinde ise yüzde 13 civarında. Türkiye genelinde her yüz yetişkinden 13'ünde görülürken, Malatya'da her  5 yetişkinden bir tanesinde maalesef diyabet var" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız