SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Doğalgaz Dağıtım İhalesi Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

ANKARA- Malatya, Konak, Gündüzbey, Yeşilyurt, Bostanbaşı, Yakınca, Topsöğüt, Şahnahan, Dilek, Hatunsuyu, Hanımınçiftliği, Orduzu, Battalgazi ve Hasırcılar'ı kapsayan "Malatya Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi" Ankara'da yapıldı. İhaleyi, Peker İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. kazandı. İhaleye, 5 firma teklif verdi, 2'si daha teklifler açıldıktan sonra çekildi.. Alan firmanın yetkilisi, "5 yılda 27 milyon dolarlık yatırım yapacağız.."dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından düzenlenen ve Malatya, Konak, Gündüzbey, Yeşilyurt, Bostanbaşı, Yakınca, Topsöğüt, Şahnahan, Dilek, Hatunsuyu, Hanımınçiftliği, Orduzu, Battalgazi ve Hasırcılar bölgelerini kapsayan ihale bugün kurum binasında gerçekleştirildi.

Kapalı zarf usulüyle teklif alma ve açık eksiltme şeklinde yapılan ihaleye; Fernas inşaat Ltd. Şti., Asgaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş., HSV inşaat San. Paz. ve Tic. A.Ş., Peker İnşaat Tic. ve San. A.Ş. ve Anadolu Doğalgaz Dağıtım A:Ş. olmak üzere 5 firma teklif verdi.

İhale tekliflerinin açıklanmasından sonra, en düşük birim hizmet amortisman bedelini veren üç firma arasında açık eksiltmeye geçildi.

Asgaz ve HSV firmaları açık eksiltmede ihaleden çekildiklerini bildirdi. Buna göre, birim hizmet amortisman bedeli olarak 0.037 cent/kilowattsaat teklif veren Peker İnşaat, ihaleyi teknik olarak kazandı.

İhale sonrasında bir açıklama yapan EPDK Başkanı Yusuf Günay, doğalgaz ihalelerinin gelecek haftalarda Kahramanmaraş, Denizli ve Gaziantep illeriyle devam edeceğini belirterek, kısa sürede Türkiye'de doğalgazın yaygınlaşmasından duyduğu memnuniyeti bildirdi.

İhaleyi izleyen Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, ihaleyi alan firmanın öngörülen süreden daha kısa zamanda Malatya'yı doğalgaza kavuşturacağını beklediklerini belirtti. Akın, doğalgaza geçişle birlikte Malatya'nın ucuz ve kaliteli yakıta kavuşacağını ifade ederek, "Malatya kışları hava kirliliğiyle karşı karşıya kalan bir ilimizdi. Bu neticeden sonra inşallah ilimiz kirlilikten kurtulmuş olacaktır" diye konuştu. Akın, Malatya’ya döndükten sonra, ihaleye ve bundan sonra takip edilecek sürece ilişkin bir açıklama yapacağını belirtti.

İhaleyi kazanan Peker firmasının Proje Koordinatörü Kürşat Durak ise, söz konusu proje için 27 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını ve 100 bin civarında abone olacağını belirterek, yatırımlarını 5 yılda tamamlayacaklarını bildirdi.

Malatya Belediyesi ihalenin kesinleşmesinden sonra kurulacak dağıtım şirketine % 10 ortak olacak ve bu şirket lisans yürürlük tarihinden itibaren en geç 6 ayda fiili olarak yatırıma başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız