SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Ekibi de Destek Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:40:51
Malatya Ekibi de Destek Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa’da karaciğerinde tümör bulunan anneye kızından nakil yapıldı. Harran Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez gerçekleşen nakil, başarıyla sonuçlandı.

Şanlıurfa’da yaşayan Emine Başıbeyaz (36) isimli hasta, karaciğer şikayeti ile Harran Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. İncelemeler sonucu karaciğer nöroendokrin tümör tanısı ile tedaviye başlandı. Tedaviye cevap vermemesi sonucu hastaya karaciğer nakli önerilerek verici bulması istendi. Hastanın Melike Başıbeyaz isimli kızının karaciğerinin bir kısmını vermeyi kabul etmesi üzerine 30 ağustos 2014 tarihinde üniversite hastanesinin iki ameliyathanesi kullanılarak eş zamanlı ameliyat gerçekleştirildi. Malatya karaciğer nakli ekibi ile yaklaşık 10 saat süren başarılı bir ameliyatla karaciğer nakli gerçekleştirildi.

Doç. Dr Abdullah Özgönül, ameliyat sonrası 5. günde hastaların genel durumlarının iyi olduğunu ve hastanenin tüm imkanları ile hastaların tedavilerinin sürdürüldüğü kaydetti. Özgönül, Şanlıurfa’nın karaciğer hastalığının yaygın olduğu bir il olduğunu hatırlatarak, 150’ye yakın karaciğer nakli olmaya hazır hastanın bulunduğunu kaydetti.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, hastanenin 2 Nisan 2014 tarihinde Organ Nakli Merkezi ruhsatı aldığını ve ilk kez organ nakli gerçekleştirdiğini ifade etti. Mutlu, “Harran Üniversitesi olarak mutlu bir gün yaşıyoruz. Akademisyenlerimiz ilk kez karaciğer naklini gerçekleştirdi. Uzmanlar tarafından tıp alanında dünyanın en zor ameliyat olarak bilinen karaciğer organ naklinin Şanlıurfa’da ve Harran Üniversitesi'nde yapılması gerçekten çok önemli. Bu, Şanlıurfa ve bölge için bir dönüm noktasıdır. Yeni hastanemiz tamamlandığında bu ve buna benzer ilklere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mutlu, nakilde emeği geçen Doç. Dr Abdullah Özgönül başta olmak üzere Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Ekibi Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabibi Prof. Dr İbrahim Can Kürkçüoğlu ile tüm ekibe teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız