SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Ekibi İle Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:01:44
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim dalı başkanlığının 2013 yılında Sağlık Bakanlığına yaptığı organ nakli merkezi ruhsat müracaatı, bakanlık yetkililerinin inceleme ve denetlemeleri sonucu uygun görülerek ruhsat verildi. 

Organ nakli mesul müdürlüğünü yapan üniversitenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Abdullah Özgönül, organ nakline bir ay içinde başlayacaklarını, hastanın ve donörün (organ alınacak) hazır olduğunu söyledi.

Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren üniversitenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Abdullah Özgönül, şöyle konuştu: “2013 yılı Aralık ayında biz Sağlık Bakanlığına ruhsat için başvurduk, 2014 Şubat’ta denetim yapıldı, 24 Nisan’da karaciğer naklinin ruhsatını aldık.5 bekleme listesi oluşturduk yani 5 karaciğer nakli yapılacak hastamız var. Malatya ekibi ile burada karaciğer naklini yapmayı planlıyoruz. 100’e yakın hastamız takip edilmekte. Yakında bu hastalar içinde bir çalışma başlatacağız, ne kadarını ameliyat edeceğiz ne kadarını etmeyeceğiz o hastaları da dosyaladık. Bölge karaciğer naklinde ve karaciğer hastalıklarında bir cennet, bu benim ifadem değil. Malatya’daki Sezai hocamla sürekli görüşüyoruz ve kendisinin ifadesi bu. Malatya geçen yıl 300 hasta ile tamamladı yılı. Bu 300 hastanın içerisinde Mardin,Diyarbakır ve Urfa’da, yani yaklaşık 300 vakanın yüzde 15-20’si Urfa’dan gidiyor." 

Üniversitede karaciğer organ nakli gerçekleşmesi yönünde altyapının oluşması hususunda gerekli destekte bulunan üniversite rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, amaçlarının bu ve buna benzer hastaların başka illere gitmemesi ve bu hastaların mağdur olmasını engellemek olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız