SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Ekibi Türkiye Birincisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:52
Malatya Ekibi Türkiye Birincisi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 2013 yılı Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi. 

Akşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği şampiyonaya Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir İlçe Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, THOF Başkanı Gürhan Ozanoğlu katıldı.

Şampiyona açılışında ilk konuşmayı yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Anadolu’nun tüm renklerini bir kez daha Akşehir’de ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, bu etkinliğin her yıl Akşehir’de yapılması amacıyla belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti.

THOF Başkanı Gürhan Ozanoğlu ise, bir kez daha Akşehir’de olmaktan mutluluk duydukları belirterek, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’a ve Akşehir Belediyesi’ne verdikleri büyük destek için teşekkür etti.

Yapılan yarışmalarda Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz kategorilerinde 21 ekip birincilik için yarıştı. Yarışmada Türk Halk Müziği Sanatçısı Nursaç Doğanışık’da bir konser verdi. Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Geleneksel Dal (Düzenlemesiz) yarışmasında birinciliği Malatya Kurhan Spor Kulübü kazanırken, İkinciliği İzmir Aliağa Helvacı Gençlik Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Erzurum EBFAD Spor Kulübü kazandı. Geleneksel düzenlemeli dalda ise birinciliği Tekirdağ Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu GSK kazanırken ikinciliği Kütahya Gazi Emet İlköğretim Okulu GSK, üçüncülüğü Burdur Gazi GSK kazandı. Yarışmada dereceye giren gruplara kupaları ilçe protokolü tarafından verildi. Yarışmada dereceye giren ekipler büyük sevinç yaşarken, dereceye giremeyen ve istediği sonucu elde edemeyen bazı ekiplerdeki minik yarışmacılar da gözyaşlarına hakim olamadı.

VALİYİ ZİYARET ETTİLER..

Bu arada Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 1’incisi olan sporcuları kabul eden Vali Vasip Şahin, öğrencileri kutladı.

Konya’nın Akşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonaya, Adana, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Mersin, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ ve Trabzon illerinden toplam 21 ekip katıldı.

Malatya adına düzenlenen turnuvaya katılan Kurhan Spor Kulübü, şampiyonadan 1. olarak ayrıldı. Kurhan Spor Kulübü, sevinçlerini paylaşmak için Malatya Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili değerlendirme yapan Vali Şahin, “İlimizde uzun yıllar halk oyunları, cirit ve atıcılık gibi geleneksel spor dallarının üzeri küllenmiş gibi. Malatya’nın potansiyeli yüksek. Ancak bu alanlarda da çıtasının yükseltilmesi için gereken yapılmalıdır” dedi.

Elde edilen başarının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz, “Malatya adına 2013 yılı Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Finaline katılan Kurhan Spor Kulübümüz geleneksel düzenlemesiz dal yıldızlar Türkiye finalinde birincilik elde etmesi bizleri gururlandırmıştır” diye konuştu.

Kemal Deniz, Malatya’nın halk oyunlarındaki ilk kez Türkiye 1’nciliği elde ettiğini hatırlatıp, bu başarısının Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’ndaki yerini belirginleştirdiği söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ise “Spor branşlarında her türlü faaliyetleri yapmaya özsen gösteriyoruz. Halk oyunları tepesinden tırnağa kadar, bizim olan bir branştır” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, halk oyunları ekibine çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız