SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Ekibine Özel Ödül

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Finalinin Artistik dal yarışları amfi tiyatroda gerçekleşti. 6 dalda mücadele eden 24 ekip birincilik için yarıştı.

Marmaris Belediyesi’nin destekleri ile ülke genelinden 40 ilden halkoyunları ekiplerinin mücadele ettiği Gençlik Merkezleri arası Halk oyunları Türkiye finalinin ilk günü artistik dalda gerçekleşti. Yaklaşık 40 ilden bine yakın yarışmacının katıldığı ve iki gün süren Halk Oyunları finalinin ilk gününde ekipler Bar, Horon, Karşılama, Karma, Halay ve Zeybek dallarında mücadele ettiler.

Artistik dalda 24 ekip birincilik için yarıştı. Her dalda En iyi performans, Otantik icra, En iyi müzik, Jüri özel ödülü ve En iyi giysi dallarında jüri karşısına geçen ekipler 7 ila 11 dakika arasında hazırladıkları gösterilerini sundular. Yaklaşık 6 saat süren yarışma süresince ekipler gösterdikleri performanslar ile izleyenlere adeta Anadolu turu yaptırdılar. Yapılan yarışma sonrasında jüri üyeleri tarafından değerlendirilen ekipler gece sonunda ödüllerini aldılar. 24 ekibin mücadele ettiği otantik daldaki yarışmanın birincileri ise şöyle oluştu:

Bar Dalında
Jüri Özel Ödülü : Erzincan Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Otantik Müzik Erzurum Gençlik Eğitim Merkezi
Aşkale Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans Sivas Gençlik Eğitim Merkezi

Horon Dalında
En İyi İcra Rize Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Otantik Müzik Trabzon Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans Trabzon Vakfıkebir Gençlik Eğitim Merkezi

Karşılama Dalında
Jüri Özel Ödülü Çankırı Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Otantik İcra Bursa Gençlik Eğitim Merkezi
Zonguldak Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans Kırklareli Gençlik Eğitim Merkezi

Zeybek Dalında
En İyi Otantik İcra Aydın Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans Muğla Gençlik Eğitim Merkezi
En iyi Müzik Muğla Gençlik Eğitim Merkezi

Karma Dalında,
En İyi Müzik Nevşehir Gençlik Eğitim Merkezi
Otantik İcra Tokat Erbağ Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Performans Giresun Gençlik Eğitim Merkezi

Halay Dalında
En İyi Müzik Kayseri Gençlik Eğitim Merkezi
En İyi Giysi Diyarbakır Gençlik Eğitim Merkezi
Jüri Özel Ödülü Malatya Gençlik Eğitim Merkezi
Otantik İcra Şanlıurfa Gençlik Eğitim Merkezi
En iyi Performans Bitlis Gençlik Eğitim Merkezi
Diyarbakır Çınar Gençlik Eğitim Merkezi
Bingöl Gençlik Eğitim Merkezi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız