SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Ekibinin İkramıdır!..

A- A+ PAYLAŞ

VAN- Milli Eğitim Bakanlığı Spor İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Pazar günü Van'da yapılacak Liseler Arası Türkiye Folklor Yarışması öncesinde ekipler, kortej yürüyüşüne katıldı.

Fevzi Çakmak Caddesi İl Kültür Müdürlüğü bahçesinde toplanan Bayburt, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Sivas, Batman, Erzurum, Denizli, Tekirdağ, Aydın, Ağrı, Edirne, İzmir ve Ordu illerinden gelen liseli folklorcular, burada bir süre vatandaşlara gösteri yaptı. Daha sonra folklor ekipleri, görevli öğretmenler nezaretinde yine kendi yörelerine özgü müzik eşliğinde yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi'nden geçen ekipler, son olarak Van Valiliği önüne geldi. Geniş güvenlik önlemleri altında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan ekipler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptıkları mini bir gösterinin ardından dağıldı.

Bu arada, Malatya folklor ekibi, protokolde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Spor İzcilik Dairesi Başkanı Ali Eke ve diğer yetkililere 'Malatya kayısısı' ikramında bulundu.

FİNAL..
14 ekibin katıldığı final müsabakalarına efeler damgasını vururken, çekişmeli geçen final sonrası 90.80 puan alarak Türkiye Geleneksel Halk Oyunları finalinde İzmir Konak Atatürk Lisesi birinciliği kazanırken, ikinciliği 90. 40 puanla Aydın Efeler Lisesi ve üçüncülüğü ise 90.00 puanla Denizli Ticaret ve Anadolu Ticaret Lisesi elde etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız