SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Ekonomisi Büyümüyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:07:50
'Malatya Ekonomisi Büyümüyor'
A- A+ PAYLAŞ

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Malatya ekonomisi son 10 yıldır, Türkiye’nin ivmesine paralel şekilde büyümemektedir” dedi. 

MÜSİAD’da basın mensupları ile istişare toplantısı yapıldı. MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Başkan Yardımcıları Hüseyin Apak, Hasan Kundaktepe ile Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan ve dernek yönetimi ile Genç MÜSİAD Malatya Şube yönetiminin katıldığı istişare toplantısında, ülke ekonomisi ve Malatya ekonomisi de değerlendirildi.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, önce medyanın bağımsız ve tarafsız olması üzerinde durdu. MÜSİAD’ın faaliyetlerinden de söz eden Balin, 81 il ve 4 ilçede şubesi bulunan MÜSİAD’ın 5 bin 65 üyesi bulunan ve 3 bin 500 Genç MTSİAD üyesi olan sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin 2023 ekonomik hedeflerinin gerçekleştirilmesi için çaba göstermenin yanı sıra, kendi üyelerinin ürünlerinin dünya piyasasında tanıtmak adına da ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Balin, Malatya ekonomisini de değerlendirdi.

Balin, “Malatya ekonomisi son 10 yıldır, Türkiye’nin ivmesine paralel şekilde büyümemektedir. Yakın çevremizde bulunan iller, mesela Gaziantep ve Kayseri yeni 10 yılda ciddi manada kat kat ilerlemeler kat ettiler. Malatya’mız ise büyümesini bir türlü tamamlayamadı” ifadelerini kullandı.

KOSGEB’e, 255 bin TL’lik proje sunduklarını bildiren Balin, bu proje ile MÜSİAD üyesi işyerlerinin analizlerinin yapılacağını vurguladı.

Mehmet Balin, MÜSİAD Malatya Şubesi olarak yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında da bilgi aktardı.

“ŞİMDİLİK SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçiminde aday adayı olup olmayacağına ilişkin soruya karşılık Balin, “Şu anda öyle bir niyetimiz yok. MÜSİAD başkanları olarak tüzüğümüzde bir başkan 4 yıl hizmet yapar. Biz 2’nci yılımızı tamamladık. Üyelerimiz takdir ederse, 2 yıl daha MÜSİAD’la birlikteyiz. Ondan sonrasını da Allah bilir. Şu anda, siyaset niyetimiz yoktur” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız