SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Ekonomisi Felç"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:50:19
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya yöneticileri, Malatya Ticaret Borsası’nı (MTB) ziyaret ederek, kayısının içinde bulunduğu durumu dile getirdiler. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticilerinin yer aldığı ziyarette ‘hoş geldiniz ‘ diyen MTB Başkanı Gürsel Özbey, konuyla ilgili olsun olmasın herkesin kayısıyı konuştuğunu belirterek, Mart ayı sonunda yaşanan zirai don nedeniyle ürün yokluğundan yaşanan sıkıntılardan söz etti. Rekolte düşüklüğünün yanı sıra esas sorunun kayısı ağaçlarında görülen kabuk biti denilen hastalık konusuna da parmak basan Gürsel Özbey, kayısı ağaçlarında görülen kabuklu bit nedeniyle 2015 yılı mahsulünün de sıkıntılı olacağını tahmin ettiklerini vurguladı.

“Zirai dondan sonra başta Tarım Bakanlığı olmak üzere ilgili ve yetkili yerlere başvurarak, olayın vahametini bildirdik. Ancak başka milletvekilleri olsun, diğer siyasiler olsun, bizi bilgilendirin, birlikte hareket edem demediler” ifadelerini kullanan Özbey, kayısı üreticisine alan bazlı destek istediklerine işaret etti.

Bu yıl kayısı yokluğu nedeniyle Malatya’da ekonomik sıkıntı çekileceğini söyleyen Özbey, bundan esnaflar ve vatandaşların da etkileneceğini ve sıkıntı göstergelerin Ağustos’ta başlayacağını tahmin ettiğini kaydetti.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “Yeni kayısı mahsulü çok az” diyerek, kayısı üreticilerine önümüzdeki yılın çalışmasının yapılması için acilen destek istediklerini bildirdi. Kayısı üreticilerine alan bazlı destek beklediklerini ifade eden Enver Kiraz, “Malatya ekonomisi felç olmuş durumda. Üreticilere destek verilmediği sürece bu sıkıntı sürecektir. Alan bazlı destek verilirse üretici rahat nefes sağlar” ifadelerini kullandı.

Tarsim don sigortası konusunda temas eden Kiraz, “Üreticilerin yaklaşık 3’te 1’i ürününü sigorta ettirmiş. Tarsim, 7 yıldır kurulmuş ve 41 milyon TL kar etmiş. Çiftçiyi desteklemek için kurulan Tarsim, prim miktarını düşürmelidir. Torba yasasında üreticilerin borçlarının silinmesi noktasında çalışma yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız