SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Ekonomisi Rahatlatılmalı"

0
Güncellendi - 2018-04-19 02:37:20
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Malatyalılar Dernek Başkanı Battal Yıldız, Malatya ekonomisinin kayısı ekseninden çıkarılması gerektiğini belirterek, kiraz, ceviz, reyhan ve elma gibi ürünlerin pazarının artırılması ve turizminin geliştirilerek Malatya ekonomisinin rahatlatılması gerektiğini söyledi.

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, vefatının 25’inci yıl dönümü nedeniyle Malatya'da düzenlenen anma törenine katılmak üzere Malatya'da bulunan Ankara Malatyalılar Dernek Başkanı Yıldız, bir otelde basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ve dernek faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin son dönemlerde bölgesel ve içsel bir baskı altına alındığını kaydeden Yıldız, “Son yaşadığımız darbe girişimi, ekonomik kuşatmalar ve komşularımızın savaş halinde olması ve güvenlik endişesi münasebetiyle Ankara Valiliği Sivil Toplum Örgütlerinin faaliyetlerine sınırlı izin vermektedir. Bizler her şeye rağmen Ankara'da yaşayan yaklaşık 50 bin Malatyalıya, Malatya kültürünü yaşatmaya ve kaynaştırmaya gayret ettik” ifadelerini kullandı.

Dernek faaliyetleri hakkında da bilgiler aktaran Yıldız, siyasette ve bürokraside Malatyalıların güçlü bir şekilde temsil edilmesinin kendilerinin elini güçlendireceğini ve bu bağlamda daha fazla Malatyalıya destek olacaklarını belirterek, “Son zamanlarda bürokraside ki Malatyalıların sayısındaki artış bizleri mutlu etmiştir. Bu sayının artarak devam etmesi gerekmektedir, bu görevde siyasilerimize düşmektedir” şeklinde konuştu

Malatya'nın kalkınması için bir takım önerilerde de bulunan Yıldız, “Malatya ekonomisi kayısı ekseninden çıkarılmalı, Kale ilçemizin çileği, Arapgir ilçemizin üzüm ve reyhanı, Yeşilyurt ilçemizin kirazı, Hekimhan ilçemizin cevizi, Doğanşehir ilçemizin elması yerli yabancı pazarlara sunularak Malatya ekonomisi rahatlatılmalıdır. Ayrıca bu ürünlerden sanayi ve kozmetik ürünleri çeşitliliği yapılmalı, pazarlama konusunda birlik, dernek ve kooperatifler kurulup güçler birleştirilmelidir. Öte yandan, Aslantepe ören yeri, Levent Vadisi, Nemrut turizmi geliştirilerek Malatya'ya daha çok turistin gelmesi sağlanmalıdır. Bir an önce sivil bir havaalanı yapılarak iç ve dış hat uçuşları arttırılmalıdır. İkinci devlet üniversitesi kurulmalıdır. Suriye'den, Irak'tan, Libya'dan ekonomik durumu iyi olan hastalar Malatya'daki özel hastanelerde tedavi ettirilerek, Malatya ekonomisine katkı sağlanmalıdır. Şu anda bu pastadan en büyük payı Ankara'daki özel hastaneler almaktadır. Bu konuda bölge lideri olmamız gerekmektedir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • fıkret cezik (5 yıl önce)
    çalışmalarınızda başarılarbır malatyalı olarak kuru kayısıdan gunde 3 adetı şekeri duşuruyor be bılmıyordum ayrıca kabızlığı önlemek yada gıdermek ıçın gunde bır kase komposto yeterli
    0
    0
    Yanıtla
  • REMZİ (5 yıl önce)
    ANKARA'DA HİÇBİR ETKİNLİK YAPMAYAN VARLIĞI BİLE BİLİNMEYEN DERNEĞİN BAŞKANI AKIL VERMİŞ
    0
    0
    Yanıtla