SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Ekonomisine ''Sessiz'' Bir Darbe Daha!..

A- A+ PAYLAŞ

TEDAŞ Malatya Müessese Müdürlüğü, bu kuruluşun genel müdürlüğünce ilkbahar aylarında yapılan bir düzenleme ile Elazığ merkezli olarak oluşturulan FEDAŞ Elektrik Dağıtım’a bağlanmıştı. Bağlandığı bölgenin en büyük elektrik kuruluşu olmasına rağmen Elazığ’a bağlanan Malatya’nın, bu kez “tüm alım-satım ihaleleri, talep değerlendirmeleri” açısından da yetkisi “tamamen” kaldırıldı. Bu düzenlemenin, yılda yaklaşık 10 trilyonluk alış-verişini Malatya’da yapan İl Müdürlüğü’nün bu potansiyelinin Elazığ’a aktarılması anlamına geldiği belirtiliyor.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile ilgili olarak geçtiğimiz Mart ayında başlatılan “reorganizasyon” çalışması kapsamında, tüm illerdeki TEDAŞ Müessese Müdürlükleri, oluşturulan 21 bölgesel dağıtım şirketini bağlanmıştı. Bölgenin en büyük elektrik dağıtıcısı, tüketicisi, abone sahibi ve en az kaçak elektrik kullanım oranına sahip olan Malatya da, bu kapsamda, Elazığ merkezli olarak oluşturulan, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin de bağlandığı Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. bünyesine alınmıştı. Bu düzenleme ile Malatya’daki kuruluş FEDAŞ İl Müdürlüğü’ne dönüşmüştü.

Bu düzenlemeden 8 ay sonra yapılan yeni bir düzenleme, FEDAŞ’ın Malatya’daki birimini tam anlamıyla işlevsiz ve kent ekonomisine katkısız hale getirdi. TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve 2 Ocak 2006’dan itibaren geçerli olduğu bildirilen genelge ile, Malatya’daki birimin tüm hizmet ve malzeme alım-satım ihaleleri, yatırımları ve talep değerlendirmeleri ile ilgili kararın yanı sıra tüm işlemlerin de Elazığ’daki FEDAŞ Merkezi tarafından yapılmasının öngörüldüğü bildirildi.

Son kararın, Malatya ekonomisine maliyetinin boyutu ise yıllık 10 trilyonluk kayıp olarak değerlendiriliyor. Bu kuruluş; malzeme alımı, sayaç okuma, temizlik, bakım-onarım vs. ile ilgili işlerin tamamını artık Elazığ’daki ihalelerle sonuçlandıracak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız