SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Eksiğini Görsün Diye..'

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ayağa kaldırılan eski eserler Valilikte yapılan ve kültür çevrelerinin katıldığı bir toplantıda anlatıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda “Geçmişten Günümüze Gaziantep” başlıklı sinevizyon eşliğinde anlatılan kültürel çalışmalar sonunda Malatya’nın da benzer çalışmanın yapması için bir yol haritası belirlemesi görüşü ağırlık kazandı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Vekili Şükrü Azcan, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çelebi, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Mehmet Kazancı, İnönü Üniversitesi Öğretim elemanları, Vakıflar Bölge Müdürlüğü temsilcileri, Fuarcılık A.Ş. yetkilileri, Malatya Müzesi, Kültür Yaşam Derneği ve ÇEKÜL Vakfı temsilcileri katıldı. Toplantıya Malatya Belediyesi üst düzey yönetiminden davet edildiği halde katılım olmaması dikkatlerden kaçmadı.

“ÖRNEK TEŞKİL ETMEK İÇİN GELDİK”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cengiz Ağar slayt eşliğinde yaptığı konuşmada, Ağar, il il gezerek, kültür envanteri çalışmaları düzenlendiklerini belirtti.

Şimdiki duraklarının Malatya olduğunun altını çizen Cengiz Ağar, son 6 yılda Gaziantep’in tarihi dokusunu ve kültür mirasını ortaya çıkardıklarını kaydetti. Ağar, şöyle devam etti:

“Yola çıkmadan önce kamu, yerel ve sivil işbirliği kapsamında çalışmamız gerçekleşti. Bu bilgileri burada sizinle paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Bir çok ilde bilgi paylaşımını yapıyoruz. Bugün Malatya’dayız.Malatya bütün potansiyellere sahip bir kent. Daha çok konuşmak yerine çalışarak, işe atılmalıyız. Önceliğimiz bu olmalıdır. 6 yıl önceki Gaziantep ile şimdiki Gaziantep arasında dağlar kadar fark var. Bu bilinci yaşatmak amacıyla hareket ettik. Antep’i nasıl koruyabiliriz? Bu soruya cevap aradık. İşin teknik boyutu göründüğü gibi kolay olmuyor. Herkesin manevi desteğine, ihtiyacımız oldu. Bakanlık zaten maddi konuda yardımcı oldu. Gaziantep’in tarihi dokusunu oraya koyduk. Şimdi de 2010-2013 Amaçlı İmar Planı üzerinde durduğumuz bir çalışma var” dedi.

Ağar, projeye yönelmeden önce her kesimden herkesin görüşünü kulak verdiklerini ifade etti. Ağar, “ Bunu yaptıktan sonra eğitim seminerleri düzenledik. Uygulamaya öyle geçiş yaptık. Çevre Kültür Değerlerini, Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)’ün büyük desteğini aldık. Kültür yolu çalışmamızda bütüncül yaklaşım içerisinde olduk. En büyük silahımız da budur. Birlik ve beraberlik içerisinde olursanız Malatya’nın da eksik olan yönlerini gün ışığına çıkarmış olursunuz” sözlerine yer verdi.

“MALATYA’DA EKSİKLERİNİ GÖRSÜN”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Zafer Okuyucu, Gaziantep’in kebap ve lahmacun kenti olmasından öteye götürdüklerini söyledi. Okuyucu “Bu kentte yapılacak çok şey var” diyerek yola çıktıklarını ve daha yaşanabilir bir kent için uygulama başlattıklarını vurguladı. Okuyucu, Malatya’ya gelmelerindeki en önemli etkenin örnek verici bir durum olarak nitelendirdi. Okuyucu, “Antep’e gelen insanlar daha önce kentimize yemeklerimizden tatmak için gelirdi. Şimdi tarihi dokuyu hissetmek için geliyorlar. Belediye olarak “Geçmişten Günümüze Gaziantep” anlayışıyla yola koyulduk.

Valiliğimiz ve ÇEKÜL’ ün desteği ile kentimizi son 6 yılda lokomotif şehir haline getirdik. Malatya’ya gelmemizdeki amaç yaptığımız bu çalışmaları size aktarmak. Malatya’nın eksik olduğu noktaların fark edilmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız