SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya- Elazığ Arasına 'Demo Tren' Geliyor

0
Güncellendi - 2017-06-20 02:39:52
Malatya- Elazığ Arasına 'Demo Tren' Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Tüfenkci, Vagon Onarım Fabrikası, Hızlı Tren ve Malatya- Elazığ arasında tren seferi konusunda açıklamalarda bulundu..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya-Elazığ arasında işletilmek üzere Demo Set Treninin (kısa hatta yolcu taşımacılığı) konulması için ciddi bir çalışmayı yürüttüklerini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya programı kapsamında katıldığı Demiryol-İş Sendikası tarafından düzenlenen iftar programında Malatya’da yürütülmekte olan projelere ilişkin açıklamalarda da bulundu.

İftar programında konuşan Bakan Tüfenkci; Malatya’da yürütülen projeler hakkında da bilgi vererek, Vagon Onarım Fabrikası konusunda konuştu. Bakan Tüfenkci; “Yıllarca Vagon Onarım Fabrikası hepimizin dilindeydi. İnşallah bu dönem içerisinde orayı da çözeceğiz ve Malatya’ya yakışan bir hal alacak. Lojistik Ticaret Merkezi’ni, sadece Lojistik değil, aynı zamanda Lojistik Ticaret Merkezi anlamında yeni bir yapıyı oraya kazandıracağız.” dedi.

Kızılay Genel Merkezi’nin Malatya’ya yapacağı proje hakkında da bilgi veren Bakan Tüfenkci; “İstanbul’da MİAD’ın iftarında Kızılay Genel Başkanımız ile beraberdik. Orada da açıkladı. Malatya’ya Kızılay’ın hem lojistik merkezini, hem de prefabrik üretim merkezini kazandırmış olacağız. Bu Malatya için önemli bir yatırım. Malatya’daki işsiz kardeşlerimize iş sağlama adına, cazibe merkezleriyle beraber bir katkıyı da orada sağlamış olacağız.” diye konuştu.

Bkan Tüfenkci, Demiryol-İş Sendikası Başkanı Nurettin Öndeş’in Malatya-Elazığ arasında demoryolunda demo set treni konulması ile ilgili talebi hakkında da; “Hızlı tren projesi bittiğinde 2018 yılı yatırım programına aldıracağız. Bunu Ulaştırma Bakanımız da sizlerle paylaştı. Ve yine bir şeyi burada başkanım talep etti; bizde çok ciddi şekilde takip ediyoruz, Elazığ-Malatya arasına, Baskil’de dahil demo setlerini buraya koyduracağız İnşallah. Malatya-Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren Projesini de 2017 yılı içinde ihaleye çıkarttıracağız.” şeklinde bilgi verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • battalgazi44 (6 yıl önce)
    bence gereksiz yatırım malatya elazığ zaten yakın şehirler onun yerine hızlı tren ve istasyon kavşağına köprülü kavşak yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (6 yıl önce)
    Sivas Malatya arasına el atın. 4 eylül bir an önce geri dönmeli. Otobüs firmaları ve Hekimhan Net meydanı boş buldukca kafalarına estikçe zam yapıyorlar bu iki il arasında.
    0
    0
    Yanıtla
  • KEMAL (6 yıl önce)
    Şimdiden Yapacağınız böyle faydalı işlerden dolayı başarılar dileriz.Böylece insanların dostlukları daha pekişir.Çalışanların gidip gelmeleri,öğrencilerin gidip gelmeleri maliyetlerin düşük olması tabiki insanları sevindirecektir.Allah yardımcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    vagon onarım fabrikası ,12675.inci kez kullanılarak kendi rekorunu tazeledi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Demo tren ilk defa duydum:) biz ona raybüs dıyoruz. ( raylı sıstemin hızlı gıdeni).. Adana da var. Adana-Mersin arası çalışıyor. 26 yıl önce bınmıstım.1991 yılında yani... ( tarihi malatya Adana nın ne kadar gerısınde kalmış onun için yazdım)...Adana-Mersin arası cevreyolunun yan tarafından gıdıyorsunuz, önemli yerlere Bırkaç tane de durak yapılmış ( indi-bındı), 45 dakıkada hızlıca Mersin desınız! Sadece Mersin de degıl. Adana-antep( ıslahıye), Adana-İskenderun, Adana-Mersin bunlar raybüs ler! Adana-Konya (Toros ekspresı), Adana-Elazığ ( fırat ekspresı, Adana -ankara( Çukurova ekspresı), Adana-İzmir ( mavi tren), Adana -İstanbul ( mavi)... anlayacağınız arkadaşlar Adana 6. Çı bölge müdürlüğü var.. ve ana arter olarak merkezi Adana'dan kalkan kendı trenleri bunlar.. malatya gar gelin.. 3 tren var:) 1- Adana fırat ekspresi , 2- vangölü ekspresi, 3- Güney ekspresi.. Malatya'nın 1 tane treni yada raybüs yok.. gelen müdürler yatıp gıtti! Mısafırhane, dugun salonu, gar bınası üstü kapatma işini Aslan'dan dıye bır mudur yapmıştı sanırım 1990 yıllarda! Bugüne kadar bır sıyası çıkıp tccd 5. Bölge sen ne iş yaparsın demedı? Elazığ ve Adıyaman saat bası otobüs mınubus çalışıyor, sıvas ta öyle! Bızım tcdd izliyor! Sen hıc hızmet üretmezsen gelir senı Adana ya bağlarlar! Haklılarda.. gelelım demo de tren mı nedir? Sayın bakan adana-Mersin deki gibi Çevreyolu yan yoldan yaparsan bu iş olur ancak mevcut hattan asla olmaz. 1- cıft hat degıl hızlı gitmez halk mınubuse devam eder. 2- Elazığ gıtmek için gar bınasına tek durak olan yere kımse gelmez. Gıttıgı yerlerde duraklar olmalı ki yolcu alarak gıtsın zarar etmesın.( örnek unıversıte karşısında durak olacak öğrenci alacak ve ındırecek) Elazığ merkez de aynı sekıl devam etmeli.. yoksa boşuna yapmayın, tcdd yatmaya devam etsın emekli olurlar yazıktır:)
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    İstanbul da banliyö trenleri çürümeye terkedilmiş. Aslında buralarda kullanılabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet (6 yıl önce)
    Malatya sivas arasına da böyle günlük karşılıklı tren istiyoruz. Sivas ta çok fazla malatyalı öğrenci var ve 4 eylül treninin kaldırılmasından sonra çok mağdur oldular.tren 13 lira iken otobüsler 35 liralık fahiş bir ücret istiyor
    0
    0
    Yanıtla