SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya- Elazığ Arasında Yeni Köprü..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Elazığ'ın Baskil İlçesi arasındaki ulaşımın karayolu ile sağlanması amacı ile Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından yeni bir projenin geliştirildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye ve elde edilen belgeye göre, Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva imzası ile Karayolları Genel Müdürlüğü Köprüler Dairesi Başkanlığı'na gönderilen 25.07.2005 tarihli 128 sayılı yazıda, Karakaya Baraj Gölü üzerine köprü yapılmasının uygun olduğu şeklinde rapor verildiği öğrenildi. 29 Ağustos 2002 tarihinde Karakaya Baraj Gölü'nün Atabey iskelesi yakınlarından Baskil ile Malatya arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan Baskil Kaymakamlığı'na ait feribotun alabora olarak 13 kişinin ölümüne yol açması nedeniyle Karakaya Baraj Gölü üzerinde köprü yapılması gündeme getirilmişti. Karayoları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, Karakaya Baraj Gölü'nün üzerine yapılması düşünülen köprünün Baskil İlçesi ile Aydınlar Bucağı'nın devamında Kumlutarla Köyü, Kellek Boğazı mevkiinde yapılacağı ve toplam 300 metre uzunluğunda olacağı kaydediliyor.

Raporda, "Mevcut Elazığ-Baskil-Aydınlar il yolu güzergahının devamı olarak ve Malatya-Arguvan-Arapgir devlet yolunun bağlantısını sağlayacak köprünün programa alabilmemiz için Aydınlar-Kumlutarla arasındaki 23 kilometrelik kesimin yol ağımıza alındıktan sonra köprünün yapılması bölgemizce uygun mütalaa edilmektedir" ifadeleri yer alıyor.

Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunkaya'nın imzasını taşıyan raporda, Baskil bölgesinde yetiştirilen tarım ürünlerinin pazarlanması için 68 kilometre fazladan yolun katledildiği belirtilerek, bu yöredeki taşımacılığının yüzde 70'nin Malatya İli üzerinde yapıldığına işaret ediliyor.

Malatya- Elazığ arasında, Karakaya Baraj gölü üzerinden ulaşımı sağlamakta olan bir karayolu, bir de demiryolu köprüsü bulunuyor. Karayolu köprüsü Kömürhan bölgesinde, demiryolu köprüsü ise Malatya'nın Battalgazi ilçesi Fırat İstasyonu ile Elazığ'ın Baskil ilçeleri arasında bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız