SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Elazığ'ı 5'e Katladı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:59:18
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Malatya'ya geldi.

Belediye binası yanındaki miting alanında, Başbakandan önce konuşan Arınç, kalabalık nedeniyle mutluluğunu gizleyemedi ve Malatya mitinginin Elazığ'dan 5 kat daha kalabalık olduğunu bildirdi.

Arınç şunları söyledi:

"Gösterdiğiniz bu misafirperverlikten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Biraz önce Elazığ mitingini yaptık; ama itiraf etmeliyim ki Malatya mitingi herhalde Elazığ mitingini 5'e katladı. 

Malatya ülkemizin en güzel beldelerinden birisidir. Malatya; iman beldesidir, inanç, ilim, irfan, ahlak beldesidir. Çok şükür yetiştirdiği mümtaz şahsiyetler ile ülkemizin siyasetinde, ülkemizin yönetiminde en güzel değerleri ortaya çıkarmış, zengin bir ilimizdir.

Ben çok şükür uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Ankara Hukuk Fakültesi'nde 1969'da son sınıf talebesi iken ilk defa Milli Nizam Partisi'nden gençlik kolları başkanı oldum. 1970'de Milli Nizam Partisi'nin kuruluş çalışmalarında bana Malatya düşmüştü. Malatya'da bir yazlık sinemada, Malatyalı güzel kardeşlerimle, Rahmetli Erbakan Hocamızın, Recai Kutan beylerin, Mehmet Helvacı'nın katıldığı bir açılış toplantısı yapmıştık. O yıllardan sonra Milli Selamet Partisi'nde il başkanlığı yaptım. O zamanlarda geldim, çok sevgili dostlarımız, kardeşlerimiz vardı. İhtilal oldu daha sonra Refah Partisi'ni kurduk.  Malatya'nın yeri her zaman bizim için çok değerli oldu. Fazilet Partisi'nde idim; orada da sizin gibi çok değerli kardeşlerimle siyaset yapmanın gururunu yaşadım. Geçmişe dönük olarak baktığımda, Rahmetli Hamit Fendoğlu'nu yani şehidimizi büyük bir rahmet ile minnet ile hatırlıyorum. Rahmetli Özal'ı büyük bir şükran ve minnetle hatırlıyorum. Halen çok sevdiğimiz bir ağabey olarak elini öpüp hayır duasını aldığımız muhterem Recai Kutan beyi her zaman minnet ve şükranla hatırlıyorum. Rahmetli Talat Marasalı kardeşimi minnetle hatırlıyorum. Biz aynı yolda, aynı hizmette beraber koşan insanlardık. Ancak Ak Parti'de 11 sene öncesinden bu yana yepyeni, dipdiri, inançlı, güçlü cesur siyaset yapmak için yola çıktığımız andan bu yana bizim en büyük destekçimiz Malatya oldu. Malatya her zaman Ak Parti'sini birinci yaptı. 11 senede 7 tane imtihan verdik siyasi anlamda; Türkiye ortalamasının her zaman üstünde Malatya 1. sıraya yerleşti. Yüzde 50'nin üzerinde yüzde 60'ın üzerinde, yüzde 70'lere yakın Ak Partinize oy verdiniz. 2 mahalli seçim geçirdik. İkisinde de Ak Parti kazandı, bütün ilçelerimiz ile birlikte oylarımız her zaman arttı. İki tane referandum geçirdik, ikisinde de Türkiye ortalamasının çok üzerinde Malatya, Türkiye'nin evet dediğine 10 misli daha fazla evet dedi.

Değerli dostlar, 11 yılda 7 seçim geçirmiş, her birinde oyunu daha da artırmış bir Malatya ile karşı karşıyayım. Karnenize bakıyorum; bütün sınavlardan yıldızlı pekiyi almışsınız; 10 üzerinden 11 veriyoruz. Gözümüz arkada kalmadı, Malatya'dan her zaman zafer müjdeleri aldık. Siz inandınız, biz de size güvendik."

HABER: Selahattin GÖKATALAY, yenimalatya.com.tr.

FOTO: yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız