SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya En Çok Ödeme Alan İl Oldu'

0
Güncellendi - 2019-05-31 04:23:45
'Malatya En Çok Ödeme Alan İl Oldu'
A- A+ PAYLAŞ

TARSİM, 2018 yılında Türkiye genelinde tarımsal ürünlerini sigorta yaptıran üreticilere yaklaşık 1.1 milyar TL hasar ödemesi yapıldığını bildirdi. Malatya’ya ise ağırlıklı kayısı olmak üzere tarımsal ürün sigortası için toplam 100 milyon TL ödeme yapıldığını kaydeden TARSİM, Malatya’nın bu rakamlarla Türkiye’de en çok hasar ödemesi yapılan il olduğunu açıkladı.

Kayısıda 2018 yılı hasar ödemesi ve 2019 yılında düzenlenen poliçe adedine ilişkin soruları yanıtlayan TARSİM Genel Müdürlüğü, 2018 yılında, Türkiye genelindeki sigortalı üreticilere, tüm tarım sigortası branşlarında 1.1 milyar TL hasar ödemesi gerçekleştirildiğini, Malatya’da ödenen hasar tutarı ise, 100 milyon TL olup, en çok hasar ödemesi alan İl olduğunu açıkladı.

TARSİM’in faaliyetlerine başladığı 2006 yılından itibaren poliçe adetlerinde istikrarlı bir artış yaşandığına dikkat çeken TARSİM açıklamasında “2018 yılını, tüm tarım sigortası branşlarında poliçe adedi açısından değerlendirdiğimizde; Türkiye genelinde, bir önceki yıla göre %10 oranında artış dikkati çekmektedir. Bu dönemde üretilen poliçe adedi 1.8 milyon adettir” ifadelerine yer verdi.

“Kayısı ağaçları için 15 bin adet poliçe yapıldı”

Malatya’da kayısı üreticilerinin 2019 yılı için TARSİM’e 15 bin adet don ve dolu sigorta poliçesi yaptırdığının belirtildiği açıklamada, don-dolu hasar ihbarı ve diğer tarımsal ürün sigorta poliçesine ilişkin şu bilgiler verildi:

“2019 yılında Malatya ili genelinde kayısı ürünü için üretilen poliçe sayısı 15 bin adedin üzerinde olup, başı çekmektedir. Kayısıyı, bin 500’e yakın poliçe adedi ile arpa, 450 civarında adet ile buğday takip etmektedir. 2019 yılında Malatya’da tüm tarım sigortası branşlarında üretilen toplam poliçe adedi, 18 bin adedin üzerindedir.

“13 bin 500 hasar ihbarı yapıldı”

Malatya’da 2019 yılında bitkisel ürün sigortası branşında çeşitli nedenlerden ötürü 13 bin 500’ün üzerinde hasar ihbarı alınmıştır. Bunun yaklaşık 8 bin 500 adedi “don”, 4 bin 600 adedi ise “dolu” nedenlidir. Kayısı ürünü için alınan hasar ihbar adedi 13 bin 400 adet civarında olup, ihbar nedenlerinde sırasıyla “don” ve “dolu” öne çıkmaktadır.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ahmet (4 yıl önce)
    çat barajının suyunu yine heslere mi verdiler???
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Zaten alayıda avcunu ovalayıp duruyor.piyango vurmuş gibi seviniyorlar.
    0
    0
    Yanıtla