SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya En İyi Şekilde Yapıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:13:22
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Ormancılık Haftası dolayısı ile Elazığ yolundaki katı atıkların toplandığı sahanın üst kısmındaki alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Ağaçlandırma çalışmaları için düzenlenen törene, Malatya Valisi Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Elazığ Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sabuncu ile daire müdürleri ile öğrenci toplulukları katıldı. Törene, Malatya Belediyesi'nden üst düzey katılım olmaması dikkat çekti.

"SIĞINACAK ALANLAR OLMUŞTUR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, konuşma yapan Elazığ'daki Orman Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Sabuncu, "Enerji ve yakacak olma özelliğiyle bir zamanlar farkedilen ve bu amaçla oluşturulan ormanlar, ihtiyaçlarımızla birlikte endüstriyel amaçlı çalışmalar için kullanılmaya ve endüstriyel ağaçlandırmaya konu edinmişlerdir. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, masalarımız, sandalyelerimiz ağaçlardan yapılmıştır. Verimli arazilerimizin, erozyon, sel ve taşkınlara maruz kalması, topraklarımızın verimsizleşmesi ve kaybolması, ağaçların ve ormanların bu olumsuzluğu giderici fonksiyonunu hatırlatmıştır. Şehirlerde yaşayan insanlar için ormanlar ve ağaçlar, gezilecek ve dinlenecek yer görevi üstlenmiş, sığınacak alanlar olmuştur." dedi.

"DEĞERİ ÖLÇÜLEMEZ"

Erozyonun ve çölleşmenin önüne geçmek için önemli bir adım atıldığını söyleyen Vali Ulvi Saran, " Orman ve Su Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasından, Valiliğimizin koordinasyonu ile meydana getirilen işbirliği neticesinde, burada yine bir ağaçlandırmayı başlatacağız. Ormanın ülkemizin geleceğinde ne kadar önemli bir yer tuttuğu herkes tarafından bilinmektedir. Bugün dünya üzerinde, ağaçlandırma yolu ile erozyona ve çölleşmeye karşı mücadele etme açısından Türkiye, en kritik bölgede yer almakta ve bu konuda üzerine sorumluluk düşen ülkeler arasında en ön sıralarda bulunmaktadır. Topraklarımız günden güne rüzgarla, yağmur suları ile taşkınlarla ve başka sebeplerle yamaçlardan tepelerden, ovalara vadilere akıyor, nehirlerle denizlere taşınıyor. Biz her yıl değeri ölçülemeyecek kadar toprak kayıpları ile karşı karşıya kalıyoruz. " dedi.

"AMACIMIZ YEŞİL ÖRTÜYE KAVUŞTURMAK"

Vali Saran, konuşmasının devamında, " Türkiye gerçekten bir seferberlik anlayışı ile kötü gidişata dur demektedir. Bu açıdan baktığımız zaman Malatya üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaktadır. Son üç yıl içerisinde arka arkaya bu yönde yapılan çalışmalarda Türkiye birinciliğini elde etmiştir. Söz konusu çalışmada emeği olanları kutluyorum. Buradaki çalışmadan sonra, bu yıl içerisinde çok önemli üç vadimizde ağaçlandırma yapmak istiyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Levent Vadisi'nde, Hekimhanda'ki Girmana Vadisi'nde ve şehrin girişindeki Beylerderesi Vadisi'de çok anlamlı ve son derece önemli ağaçlandırma çalışması başlatıyoruz. Amacımız, bu yerleri biran önce yeşil bir örtüye kavuşturmaktır. " ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından , öğrenciler tarfından şiirler okundu. Daha sonra uzmanları tarafından fidan dikim teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Ardından, protokol üyeleri ile öğrenciler, ağaç dikimi yaptılar.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız