SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya En Modern Şehir Olacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:05:24
'Malatya En Modern Şehir Olacak'
A- A+ PAYLAŞ
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’daki kadınların oluşturduğu Sivil Toplum Kuruluşları(STK) başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi. Malatya Kaburga Sofrası’nda düzenlenen toplantıda, Başkan Çakır, belediye hizmetleri hakkında slayt eşliğinde bir sunum yaptı. 150’ye yakın kadın STK başkan ve temsilcisi ile Belediye Meclisi’nin bayan üyelerinin katıldığı toplantıda Başkan Çakır, “Malatya’yı ortak evimiz olarak görüyoruz. Malatya’yı birlikte yönetelim, sorunlara birlikte çözüm bulalım istiyoruz” dedi.
 
Başkan Çakır, şehirleri sadece düzenlemenin yeterli olmadığının altını çizerek, “Amacımız; şehrimizi, bölgenin en modern şehri haline dönüştürmek; sorunlarını çözebilmek ve sosyal kültürel faaliyetlerin yapılabileceği altyapı oluşturabilmektir. Bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bunları sadece yapmak önemli değil; bunları koruyabilmek, bunları yaşatabilmek ve ‘Kentlilik Bilinci’nin oluşturulması çok çok önemli. Bu anlamda da sizlerin katkısına her zaman ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
 
Malatya’da yoğun olarak kullanılan İnönü, Atatürk(Kışla) caddeleri gibi caddeler başta olmak üzere 50 cadde ve sokakta yenileme çalışması yaptıklarını anımsatan Çakır, “Cadde ve sokaklarda sadece yol ve kaldırım düzenlemesi yapmıyoruz. Alt yapıyı tamamen yeniliyoruz. Akpınar’da altyapı adeta iflas etmişti. 30 yıllık altyapı vardı. Buraları tamamen yeniledik. Abone bağlantılarını yaptık. Elektrik, Telekom hatlarını yeniledik” açıklamasında bulundu.
 
Başkan Çakır, görev sürelerinde tamamen belediye araç gereçleriyle 45 kilometre yol açtıklarını kaydederek, “Güney Kuşak Yolu’nda 300 evin kamulaştırmasını yaptık. Özellikle trafik sorununun çözülmesi için yeni alt merkezler oluşturmak gerekiyor. Karakavak-Tecde bölgesinde, 35-50 metrelik, çekme mesafeleriyle birlikte 80 metreyi bulan yolların olduğu alt merkezler oluşturuyoruz” bilgisini verdi.
 
Az maliyetle çok iş yapabilmek için araç-gereç ve iş makinelerini artırdıklarını belirten Çakır, “130 adet yeni araç-gereç ve iş makinesi aldık. 49 adet otobüsle birlikte toplamda 22 milyon TL civarında ödeme yaptık” dedi.
 
Çakır, yağmursuyu baskınlarına köklü çözüm için 46 kilometrelik drenaj sistemini tamamladıklarını dile getirerek, “Malatya’da daha önce sadece 17.5-18 kilometre drenaj sistemi vardı. 3 yılda 46 kilometre drenaj sistemi yaptık. 57 kilometre kanalizasyon şebekesi döşedik. 75 kilometre içme suyu şebekesini yeniledik” açıklamasında bulundu.
 
Çiçeklendirme çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerini belirten Çakır, “Bu yıl ayrıca 20 bin lale soğanı dikiyoruz” dedi.
 
3 adet Semt konağı, 14 adet çok amaçlı sosyal tesisleri hazırladıklarını ifade eden Çakır, Kadın Kültür ve Spor Merkezi ile Aile Danışma ve Destek Merkezi’ni hizmete hazır hale getirdiklerini belirterek, yapmayı planladıkları bazı projeleri ise şöyle sıraladı: “Horata Vadisi, Nikah Sarayı, Spor ve Yaşam Merkezi, Sanat Galerisi, Sanat Sokağı, Kültür Park.”
 
Başkan Çakır’ın sunumunun ardından, kadın STK yöneticileri de söz alarak görüşlerini belirttiler. Katılımcılar, çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Çakır’a teşekkür ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız