SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya En Özgün Mirasa Sahip"

0
Güncellendi - 2016-01-14 01:39:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Muharrem Temiz, Arguvan’ın sosyo-kültürel yapısının en önemli unsurlarından biri olan aşıklık geleneğinin nesilden nesile kültür taşıyıcılığı görevini yaptığını belirterek “Malatya bu anlamda Türkiye’nin en özgün kültürel mirasına sahiptir” dedi.

Ali Cengiz tarafından uydu üzerinden yayın yapan Türkiyem TV’de hazırlanıp sunulan Türkülerle Anadolu programına katılmak üzere Malatya’ya gelen Muharrem Temiz, Pazartesi gecesi yayınlanan programda başta Arguvan türküleri olmak üzere çok sayıda türkü seslendirdi.

Derleyiciliğini kendisinin yaptığı, babası Seyit Meftuni’ye ait eserleri de seslendiren sanatçı, programda Türkiye’den ve yurtdışından gönderilen mesajlarla yoğun bir istek trafiğine muhatap oldu. Muharrem Temiz, programın sonunda yaptığı değerlendirmede, memleketi Malatya’da bulunmaktan dolayı son derce mutlu olduğunu söyledi.

Malatya’nın ve memleketi Arguvan’ın kendisinin kültürel ve sanatsal gelişimine büyük katkı yaptığına vurgu yapan sanatçı, “Malatya Türkiye’nin kültür ve sanat yapısına çok önemli katkılar sağladı. Arguvan Türküleri başlı başına bir kültür ve sanat mirasıdır. Bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılması yolunda yapılan ve yapılacak çalışmalar büyük önem taşıyor. Ben bu yolda çalışıyorum” dedi.

Toplumların sorunlarının her zaman için barış ve demokrasi içinde çözümlenebileceğini ifade eden Muharrem Temiz, “Türkülerimiz kardeşliğimizin, toplumsal barışın, dayanışmanın, birlik ve beraberliğimizin inşa edici yapı taşlarıdır.  Bu açıdan, bu kadar önemli olan türkülerimizi yaşatmanın ve geleceğe taşımanın mücadelesini veriyoruz. Her zaman her yerde türkülerimizi söyleyelim’ dedi.

Türkülerin, önemli ölçüde Arguvan’daki aşıklık geleneğinden kaynaklanan bir sosyo-kültürel yapının eserleri olduğunu belirten Muharrem Temiz, aşıklık geleneğinin nesilden nesile bir kültür taşıyıcısı olduğunu kaydetti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız