SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Eski DGM Başsavcısı da Aday

A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için 7 isim adaylığını açıkladı. Adaylardan biri de halen Yargıtay 8. Ceza Dairesi başkanı olan, 1980'lerin sonu ile 1990'ların başında Malatya DGM Başsavcısı olarak görev yapan Zeki Aslan.

Görev süresi 20 Mayıs 2007’de tamamlanacak olan Yargıtay Başsavcılığı için; 2. Ceza Dairesi Başkanı Nedim Baran, 4. Ceza Dairesi Başkanı M.Ünal Başoğlu, 5. Ceza Dairesi Başkanı Hayrettin Cevheroğlu, 7. Ceza Dairesi Başkanı Turan Demirtaş, 8. Ceza Dairesi Başkanı Zeki Aslan, 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Yalçınkaya adaylığını açıkladı.

Adaylardan, Ünal Başoğlu, Hayrettin Cevheroğlu ve Zeki Aslan eğer seçilirlerse 4 yıllık görev sürelerini doldurmadan emekli olacaklar. Yine Abdurrahman Yalçınkaya’nın seçilmesi durumunda Başsavcıvekilliği için 21 Mayıs 2007’de yeni Cumhurbaşkanı’nın seçim yapması gerekecek.

12 Nisan’da yapılacak seçimlerde ilk turda en çok oyu alan 5 kişi Cumhurbaşkanı’na sunulacak. Cumhurbaşkanı kendisine sunulan 5 isim arasından birini en geç 15 gün içinde Başsavcı olarak atayacak.

ASLAN'IN ÖZGEÇMİŞİ..
Zeki Aslan, 1944 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1967 yılında mezun olan Aslan, Aydın hakim adayı olarak mesleğe başladı. Aslan sırasıyla Çatalzeytin, Feke, Tavas, Mardin Cumhuriyet Savcılığı; Diyarbakır Sıkıyönetim Savcılığı, Konya Cumhuriyet Savcılığı, Malatya DGM Cumhuriyet Başsavcılığı ve Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

1995 yılında Yargıtay üyeliğine, 2004'te de 8. Ceza Dairesi Başkanlığına seçilen Aslan, evli ve 3 çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız