SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Eski Milletvekili Doğan Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2018-01-24 02:56:09
Malatya Eski Milletvekili Doğan Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı, CHP Malatya eski milletvekili Lütfi Doğan için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

91 yaşında vefat eden eski Devlet Bakan Lütfi Doğan için düzenlenen cenaze törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Esat Kıratlıoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, milletvekilleri ve ailesi katıldı.

Doğan'ın cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde namaz kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1927’de Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya gelen Doğan, ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin Klasik Şark Dilleri (Arapça-Farsça) Bölümünden mezun oldu.

Daha sonra Suriye Şam Edebiyat Fakültesinde Arapça ve İslam ilimleri üzerinde çalışan Doğan, Ankara bölge vaizliği, Ankara il müftülüğü yaptıktan sonra Müşavere ve Dini Eserler İnceleme Kurulu azalığı ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığına 1972’de atanan Doğan, 1975’de diğer yönetici arkadaşları ve il müftüleriyle, Türkiye Diyanet Vakfının kurulmasını sağladı.

Diyanet İşleri Başkanlığından ayrılarak, 1976’da Başbakanlık uzman danışmanlığı görevini üstlenen Doğan, 1977 seçimlerinde CHP’den genel merkez kontenjanı olarak 1 sırada aday gösterildiği Malatya’dan milletvekili seçilmişti. Doğan, bu seçimler sonrasında kurulan Bülent Ecevit başkanlığındaki hükümette Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı olmuştu.

Ankara, iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mehmet ozemerdem (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin yakınlarına sevenlerine sabır versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Gerçek dindar, aydın ve iyi bir din alimi idi.
    0
    0
    Yanıtla