SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Milletvekili Fırat Vefat Etti

0
Güncellendi - 2017-05-20 01:38:47
Eski Milletvekili Fırat Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski milletvekillerinden Ayhan Fırat, vefat etti. Fırat, Cumartesi günü Ankara'da toprağa verilecek.

Ankara'da ikamet eden 88 yaşındaki Fırat'ın vefatını, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından duyurdu. Ağbaba, mesajında "Malatya eski milletvekilimiz, değerli büyüğüm, abim Ayhan Fırat'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hepimizin başı sağolsun." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ayrıca  Fırat’ın vefatının ardından bir taziye mesajı yayımladı. Ağbaba, Ayhan Fırat’ın nezaketi, devlet adamlığı ve Cumhuriyete bağlılığı ile her zaman hatırlanacağını kaydetti.

Ağbaba, “17. ve 20. Dönem Malatya Milletvekilliği yapan, Danışma Meclisi’nin Malatya üyesi,değerli büyüğüm, abim Ayhan Fırat’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum.Partimize uzun yıllar emek vermiş, Malatya siyasetinin unutulmaz isimlerinden Ayhan Fırat, Malatya’nın bürokraside de yüz akı olmuş,görev yaptığı tüm kurumlarda önemli başarılara imza atmıştır.”dedi.

Malatya’nın siyasetinde Fırat Ailesi’nin yerinin doldurulamayacağını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, 16. Dönem Malatya Milletvekili Turan Fırat’ın kardeşi olan Ayhan Fırat’ın iki dönem Malatya milletvekilliği yaptığını, sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil Malatya’nın tüm çevreleri  tarafından sevilen, sayılan bir kişilik olduğunu aktardı.

Ayhan Fırat’ın sakin, kimseyi kırmayan bir kişiliğe sahip olduğunu kaydeden Ağbaba,”Ancak konu Malatya olduğunda, Malatya’nın ve Malatyalıların hakları için çok büyük mücadeleler verirdi. 88 Yıllık yaşamı boyunca iyi bir siyasetçi,iyi bir bürokrat, iyi bir aile reisi ve iyi bir Malatyalı olarak anılacaktır. Nezaketi, devlet adamlığı ve Cumhuriyete bağlılığı ile her zaman hatırlanacaktır. Ayhan Fırat’a Allah’tan Rahmet, ailesine, sevenlerine ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

1983'de Halkçı Parti'den, 1996'da CHP'den Malatya milletvekili olarak seçilip TBMM'de görev yapan, CHP eski milletvekillerinden merhum Turan Fırat'ın da kardeşi olan Ayhan Fırat 20 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00'de TBMM önünde resmi tören düzenleneceği bildirildi. Cenazenen daha sonra Maltepe Camii'nde öğle namazını müteakin kılınacak namazdan sonra Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

FIRAT'IN ÖZGEÇMİŞİ..

Ayhan Fırat (d. 1929, Malatya), Türk siyaset adamı. İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi mezunudur. Hava Meydanları İnşaat Reisliği Kontrol Mühendisliği, PTT Genel Müdürlüğü Grup Başmühendisliği ve NATO Dairesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, PTT Yönetim Kurulu Üyeliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Üyeliği, Orman Bakanlığı Müşavirliği, Döksan AŞ Genel Müdürlüğü, Danışma Meclisi Malatya Üyeliği (15 Ekim 1981 – 6 Kasım 1983), TBMM XVII. ve XX. Dönem Malatya Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. TBMM 5. (XVI) Dönem Malatya Milletvekili Turan Fırat'ın kardeşidir.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız