SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Esnafının 2005 Raporu..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, geçen yıl 2 bin 611 kişinin esnaflık için kayıt yaptırdığını, 2 bin 835 kişinin de esnaflığı bırakıp kayıtlarını sildirdiğini belirtti.

ESKKK Başkanı Ali Evren, 2005 yılında esnafa işletme kredisi olarak 1 milyon 448 bin YTL, fon kredisi olarak 715 bin YTL olmak üzere toplam 2 milyon 164 bin YTL kredi verdiklerini ifade etti. Evren, geçen yıl borcunu ödemeyen esnaf sayısının 55, takipte borcu bulunan esnafın ise 130 olduğunu aktardı.

Geçen yıl 2 bin 611 kişinin esnaflık için kayıt yaptırdığını, 2 bin 835 kişinin de esnaflığı bırakıp kayıtlarını sildirdiğini belirten Evren, kooperatifin takipte olan 41 bin YTL alacağı olduğunu söyledi. Ali Evren, sıkıntılara rağmen, yine de esnafların kredi ödemede dürüstlük yaptıklarını ve verdikleri krediye göre alacaklarının fazla olmadığını vurguladı.

Bu arada, ESKKK zemin katında hizmet veren Mehmet Acet Sağlık Poliklinikliği'nde son 2 yılda 21 bin 136 kişiye sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Evren, sağlık güvencesi bulunmayan kalfa ve çıraklara yaklaşık 2 bin YTL'lik ilaç yardımı yaptıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız