SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Farklı Bir Kulvara Girdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:35
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin büyükşehir için aday gösterdiği Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerini sürdürdü. Çakır, bu ziyaretlerde çeşitli açıklamalar yaptı.

Belediye Basın Bürosu'nun, Çakır'ın ziyaretlerine ilişkin bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, STK ziyaretlerine devam ediyor. Önceki gün ESOB ve TSO’yu ziyaret eden Başkan Çakır, 13 Aralık Cuma günü de beraberinde bir heyet ile birlikte ziyaretlerine devam etti. İlk olarak Malatya İli Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığını ziyaret eden Başkan Çakır, dernek başkanı Aliseydi Yücekaya ve muhtarlarla görüştü.

Ziyarette konuşan Başkan Çakır, istişareye önem verdiklerini belirterek “Yıl içerisinde muhtarlarımızla bir çok istişareler yaptık, mahallelerin sorunlarını görüştük. Çünkü yapılan bütün hizmetler halk içindir. Hemşerilerimiz bizden neyi bekliyor, hangi bölgede hangi yatırımları bizden bekliyorlar, bunu öncelikle bilmemiz lazım” dedi.

Malatya’da büyük bir dönüşüm ve kalkınmayı başlattıklarını vurgulayan Başkan Çakır, “Şu anda Malatya, caddeleriyle bulvarlarıyla her köşesiyle yenilendi. Doğusundan batısına kadar güneyinden kuzeyine kadar her alanda çok önemli yatırımlar yapıldı. Akpınar’da bahsedecek olursak alt ve üstyapıda yaptığımız yenilenmelerin yanı sıra devam eden projelerimiz var. Şire Pazarı, Bakırcılar Çarşısı düzenlemeleri bu çarşılarımızı yaşatacak. Bu çarşılarımızı tarihi değerlerimiz olarak görüyoruz. Buralara önemli yatırımlar yaptık. Dolayısıyla Malatya’ya uzun vadeli yatırımlarımız, planlamalarımız şu anda yine devam ediyor” diye konuştu.

Malatya İli Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya ise “Hizmetlerinden dolayı Sayın Başkanımızı hep destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü yapmış olduğu hizmetler, hep aydınlığı getirmiştir. Bu aydınlık içerisinde Malatya sevinerek rahata kavuşmuştur” ifadelerini kullandı.

Merkezin dışı da çarpık yapılaşmaya kapanıyor

Başkan Çakır, daha sonra Malatya Ticaret Borsası’nı (MTB) ziyaret ederek Borsa Başkanı Gürsel Özbey ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan MTB Başkanı Gürsel Özbey, “Altyapısını tamamlamış bir Malatya, ulaşım ve trafik sorununu bitirmiş bir Malatya; tarihi, sanatsal, kültürel bütün çalışmalarını yapmış bir Malatya, vizyonunu Ahmet Çakır Başkanımızın taşıdığına, taşıyacağına inandığımız için kendisine başarılar diliyoruz, teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi.

Başkan Çakır, da burada yaptığı konuşmada “Malatya’mızın büyükşehir sürecinde daha da yaşanabilir bir şehir olması için çalışıyoruz. Dolayısıyla bu yılki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ölçümlerinde de Malatya, hava temizliği açısından Türkiye’de birinci il seçildi. Bu durumu Malatyalılar açısından gurur verici olarak görüyorum. Bu birinciliği sağlayan etkenlerden bir tanesi Malatya’nın yeşil dokuda olmasıdır. Biz bu yeşil dokuyu daha da artıracağız. Tarımsal alanlar üst ölçekli planlarla garanti altına alınıyor. 

Büyükşehirin getirmiş olduğu avantajlarla artık Malatya merkezin dışı da çarpık yapılaşmaya, gecekondulara tamamen kapanmış oluyor. Bu Malatya için büyük bir avantaj. Büyükşehir, artık Malatya’nın geleceğini uzun vadeli daha iyi planlamaya fırsat sağlıyor. Bunu da inşallah en iyi bir şekilde kullanacağız” şeklinde konuştu.

Atalarımıza layık bir evlat oldunuz

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanlığını da ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, gazilerle de bir süre sohbet etti.

Derneğin Şube Başkanı Bayram Akdemir, yaptığı konuşmada, “Bu ziyaretinizle bizleri onurlandırarak daima gazilerimizin yanında olduğunuzu, atalarımıza layık bir evlat olduğunuzu bizlere yansıttınız. Çünkü Türkiye gazilerine, gaziler Türkiye’ye emanet olduğu bilinciyle bugüne kadar bizlere yaptığınız desteklerle, derneğimizi Türkiye çapında ön plana çıkardınız” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, “Bizim yanımızda gazilerimizin değeri gerçekten çok farklı” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: 

“Hem şehitlerimiz olsun hem gazilerimiz olsun vatanları, ülke bütünlüğü için canlarını ortaya koyan, feda eden insanlarımızdır. Dolayısıyla bugün sağlıklı bir ortamda, güvenli bir ülkede yaşıyorsak; başta şehitlerimizin ve gazilerimizin kendilerini, canlarını feda etme anlayışı vardır. Dolayısıyla şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize de her zaman minnetle, şükranla anıyoruz. 

 Yıl içerisinde Malatya’nın gelişmesi, altyapı sorunlarının bitirilmesi adına; Malatya’nın büyük bir şehre dönüşmesi, büyükşehir olması adına çok önemli düzenlemeler, yatırımlar yapıldı. Fiziki yatırımlar, üstyapı yatırımları yapıldı. Bir çok sosyal-kültürel mekanlar inşa ettik. Üzerinde durduğumuz, önem verdiğimiz konulardan biri de gönüllerin inşasıdır. Burada da sosyal-kültürel belediyeciliği çok önemsedik. Dolayısıyla bütün derneklerimizle birçok projeyi birlikte yürüttük. Derneklerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın bütün projelerine ortak olmaya, destek vermeye çalıştık. Malatya son yıllarda adeta bir kültür şehrine dönüştü. Çok sayıda eğitimler, seminerler, paneller yapılıyor. İnşallah Büyükşehirin getirmiş olduğu avantajlarla birlikte artık Malatya farklı bir kulvara girdi.”

Malatya, büyük bir değişim yaşadı

Daha sonra Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanlığı’na geçen Başkan Çakır, burada muhtarlarla istişarelerde bulundu.

Ziyarette, dernek Şube Başkanı Mustafa Eren, “Şehrimiz doğunun gözbebeğidir. İnşallah Sayın Başkanımız, bundan sonraki projeleriyle de daha çok hizmetleri kendisinden bekliyoruz” dedi.

Başkan Çakır ise yaptıkları çalışmalara değinerek özetle şöyle konuştu:

“Yıl içerisinde muhtarlarımızla sürekli görüştük, görüşüyoruz. Genel toplantılar, kahvaltı programları yapıyoruz. Bölge bölge gelen muhtarlarımız oluyor, ferdi gelen muhtarlarımız oluyor. Bizler sıkıntılarına çare olmaya çalışıyoruz. Malatya, bu  yıl içerisinde büyük bir değişim yaşadı. Artık Malatya, bölgenin en önemli illerinden biri konumuna geldi. Gerçekten şehircilik anlamında altyapı anlamında modernleşme anlamında Malatya artık yeni bir kimliğe büründü. Şehir geçişleriyle, batısından doğusuna çevre yolundaki düzenlemelerle; şehir merkezindeki bütün ana cadde ve arterlerin yenilenmesiyle; yeni açılan bulvarlarıyla; kuşak yollarıyla; altyapıya yaptığımız yatırımlarla; semtlerimize götürdüğümüz önemli hizmetlerle Malatya’yı bir bütün olarak ele aldık. Malatya’da belediyecilik anlamında belki 2-3 dönemlik çalışmayı bir döneme sığdırmaya çalıştık.  5 yıl içerisinde Malatya’da büyük bir değişimi hep birlikte yaşadık. Bu sadece altyapı, fiziki yatırımlar anlamında değil Malatya’nın sosyal ve kültürel hayatında da büyük bir canlılık yaşandı. 

Şimdi köyleriyle, beldeleriyle, ilçeleriyle artık büyükşehirin sorumlu olduğu bir yeniden yapılanma süreci başlıyor. Özel idarenin büyükşehire bağlanmasıyla büyükşehir Özel İdare’nin sorumlu olduğu bütün alanlarda sorumlu bir hale geldi. Şimdi biz bunun planlamasını yapıyoruz.  Özel İdare’nin götürmüş olduğu hizmeti inşallah büyükşehir avantajıyla katlayarak götüreceğiz. 

Projeler

Tabi merkezde Malatya’nın artık büyükşehire yakışan, ileriyi hedefleyen büyük dönüşüm projelerine ihtiyacı var. Bunların temelinde özellikle çevre yolunun altının tamamını kentsel dönüşüm master planı çerçevesinde kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Bununla ilgili master planı hazırlıyoruz. İstanbul Üniversitesi ile bu çalışmayı yapıyoruz. Dolayısıyla o bölgemizde yeni bir şehir tasarımı ortaya çıkaracağız. Sadece konutların dönüşümünü sağlayan bir proje olmayacak. Orda yeni bir şehir kurulması için proje hazırlıyoruz. Geniş cadde bulvarlarıyla, meydanlarıyla, sosyal-kültürel alanlarıyla, yeşil dokusunun artırıldığı inşallah yeni bir şehir oluşturacağız. Bunun için de Altay Kışlasını Başbakanımızdan istedik. Kentsel Dönüşüm Master Planı çerçevesinde oranın bir rezerv alan olarak ayrılmasını talep ettik. Aynı zamanda Şeker arazisini Malatya’ya kazandıracağız, Malatya halkının hizmetine sunacağız. Bunlar önemli projeler. Horata Vadisi projesine önem vereceğiz. Özellikle yeşil dokunun artırılmasına yönelik hedefler koyacağız. 

Yapılamayacak işleri hiçbir zaman vaat etmeyeceğiz. Geçmişte de vaat etmedik. Vaat ettiklerimizin fazlasını yaptık bugüne kadar. Malatya 5 yıl sonra, 20 yıl sonra nerde olmalı diye planlamalar yapıp çalışacağız. Hiçbir zaman çamur siyasetin içinde olmayacağız. Tek hedefimiz olacak; Malatya, Malatya’nın sorunları, halkın isteği, beklentisi nedir? Malatya’yı biz nereye taşıyabiliriz? Bunun için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu çerçevede istişareye önem veriyoruz, ziyaretler yapıyoruz.”

MÜSİAD üyeleriyle toplantı

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretlerin ardından yemekli toplantıda MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, toplumun beklentilerinin farkında olduklarını, daha kaliteli ve insan odaklı hizmetler yapmak için her fikri ve düşünceyi önemsediklerini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Balin ise yaptığı konuşmada Malatya’da yeni bir dönemin başlayacağını, Malatya’nın kalkınıp, gelişmesinde yeni dönemin büyük rolü olacağını söyledi.

MÜSİAD’ın sadece sanayi ve ticaretle ilgilenmediğine vurgu yapan Bali, “Yaşanabilir, huzurlu, kalkınmasını tamamlamış bir Malatya’da sanayide ticarette büyük yol alır. Malatya’da sosyal hayatın bir an önce yukarılara çıkması gerekir. Bizde Malatya’nın geleceğine katkıda bulunmak için üzerimize düşün sorumluluğu alacağız. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ı da bu istişarelerinden dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız