SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Farklı Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Vergi Dairesi Başkanlığı, Malatya'nın gelir ve giderleri ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.

Vergi Dairesi Başkanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya ilinin gelir ve giderleri ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Maliye Bakanlığının (www.muhasebat.gov.tr) web sitesinde yayınlanan Kamu Hesapları Bülteninin İller itibarıyle aylık bazda Merkezi Yönetim Bütçe Gelir ve Giderlerinin karşılaştırması tablolarına göre Malatya ili 2008/Ocak, 2009/Ocak ve 2010/Ocak ayı gelirlerinin giderlerini karşılama oranı şöyledir:

2008/Ocak ayı gelirlerinin giderleri karşılama oranı % 39,83,

2009/Ocak ayı gelirlerinin giderleri karşılama oranı % 35,97

2010/Ocak ayı gelirlerinin giderleri karşılama oranı % 43,08

Bu tablolardaki hesaplama kriterleri bütün iller için aynı olup gelir- gider karşılaştırmasının değerlendirilmesi açısından özellikle merkezi başka ilde olan çok şubeli alışveriş merkezleri ve çok şubeli mükellefler açısından bakıldığında ilimiz çevresindeki iller de dahil diğer pek çok ilden (sadece İstanbul ve bunun gibi büyük birkaç il hariç) farklı özellik arz eden bir durum bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

NEDEN YAPILDI?
Bu açıklamanın, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde düzenlediği Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'nde Vali Ulvi Saran'ın, toplanan vergi gelirlerinin Malatya'ya yapılan yatırımların ancak yüzde 40'ını karşıladığı yolundaki konuşmasının, bu hesaplama mantığının doğru olmadığına ilişkin bir değerlendirmeyle haber olması üzerine yapıldığı bildirildi.

Söz konusu haberde, Valinin yatırımların ancak yüzde 40'ının Malatya'daki gelirle karşılandığı açıklamasıyla ilgili hesaplamanın doğru olmadığı, vergi mükellefiyetleri başka illerde olan birçok firmanın, mağazanın, fabrikanın Malatya'daki gelirlerinin vergisinin Malatya dışında, bağlı oldukları illerde yatırılmasının gelirin gideri karşılama oranını düşürdüğü değerlendirmesi yeralmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız