SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Fayıyla Birleşti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:32
A- A+ PAYLAŞ
 
Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Adnan Evsen, yeni güncellenen 2012 diri fay hattı haritasında Kayseri’deki mevcut Ecemiş Fayı’na, aynı büyüklükteki Sarız Fay Hattı’nın da eklendiğini söyledi. 
 
Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Adnan Evsen, geçtiğimiz günlerde Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) tarafından kamuoyu ile paylaşılan 2012 Diri Fay Hattı’nda Kayseri’deki değişikliklere dair açıklamalarda bulundu. Söz konusu haritada Orta Anadolu’da özellikle Kayseri’de sürpriz güncellemelerin olduğuna dikkat çeken Evsen, Kayserinin mevcut güncellemeler ile daha büyük tehlike altında olduğunu söyledi. Mevcut Ecemiş Fay Hattı’na, aynı büyüklükteki Sarız Fay Hattı’nın da eklendiğini ifade eden Evsen, “Orta Anadolu'da en büyük sürprizi Kayseri ve civarı yaşadı. Çünkü biz hep, Kayseri ve civarını etkisi altına alan fayın Ecemiş Fayı olduğunu söylüyorduk. Hemen Kuzeydoğumuzda Deliler Fayı vardı. Deliler Fayı bizi etkisi altına almıyordu ancak 2012 yılında yapılan aktif çalışmalar neticesinde Ecemiş Fayı ile Deliler Fayının birleştiği, bunun dışında Deliler Fayı ile Malatya Fayı'nı birleştirdiler. Malatya Fay ile Elbistan Fayı'nı birleştirdiler. En önemlisi de yeni ortaya çıkan Sarız Fayı. Ecemiş Fayının uzunluğu kadar uzunluğa sahip olduğunu tahmin ettiğimiz bir fay.” diye konuştu.
 
Edinilen yeni bilgiler ışığında, bundan sonraki süreçte Kayseri’de yapı sektörünün daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Evsen, “Dün ne kadar dikkatli olmamız gerekiyorsa, bugünkü dikkatimiz ondan kat be kat atmış durumdadır. Sarız Fayının bileşenlerini henüz bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız