SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Malatyalılar Federasyonu Toplandı

0
Güncellendi - 2019-01-20 02:20:02
Ankara Malatyalılar Federasyonu Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde bünyesinde 276 adet Malatya bağlantılı Sivil Toplum Kuruluşu bulunan ve kısa adı MASTÖB olan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'ne bağlı yeterli sayıda derneğin genel kurullarınca alınan karar gereğince federasyon olarak İçişleri Bakanlığı'nca tescilleri daha önce yapılmıştı. Bu bağlamda Genel Başkanlığını Evkur Yeni Malatyaspor'un da başkanı olan Adil Gevrek’in yaptığı MASTÖB de konfederasyon olarak kuruluş ve tescil işlemlerini tamamlayarak Malatya Konfederasyonu “MAKON” ismini aldı.

Türkiye genelinde bu kuruluş bünyesindeki tüm federasyonların üye olarak güç birliği yapacakları bu oluşuma MASTÖB’ün Ankara Şubesinin 44 kişilik Yüksek İstişare Kurulu, MASTÖB Ankara Şube Başkanı Kamil Göksu, Şanal Tosun ve Sıdıka Kuşanaç’ın daveti üzerine önceki dönem bakanlardan hemşehrimiz Güldal Akşit başkanlığında Ankara Greenpark Otel'de toplandı.

Toplantıda, bu kuruluşun Ankara’da yaşayan bürokrat, siyasetçi ve nitelikli hemşehri gücü ile desteklenerek Malatya’da önemli projelerin gerçekleşmesini sağlamak olacağı ortak görüşüne varıldı.

Toplantıya katılanlar kısa özgeçmişlerle kendilerini tanıtıp, geçmişteki anılarından bahisle ayrıca Ankara MASTÖB Federasyonu işlevlerine olası temennilerini de dile getirdiler.

Toplantıda konuşan İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, kendi dönemindeki çalışma koşullarında karşılaştığı engellemelerden, zorluklardan bahsederken halk ile üniversite gençlerini çeşitli vesilelerle yan yana getirdiğinden, örneğin; Ahilik Bayramını 3 gün müddetle üniversitede kutlarken blue jean pantolonlu gençlerle şalvarlı esnafı kol kola halay çektirip ayni kazanda pişen pilav ve kavurmayı birlikte yediklerini anlattı. Çelik, o dönem en büyük desteği merhum Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’ndan gördüğünü; gördüğü kadarıyla Malatya derneklerinin bu güne kadar özgül ağırlıklarını hissettiremediklerini, etken değil, edilgen olduklarını, derneklerin siyasi güçlerden yararlanmak için onların doğrultusunda hareket eden kurumlar olduğunu, gerçek anlamda sivil toplum örgütü olabilmek için bunların üstünde itibar gören kurumlar olması gerektiğini, kısa adı MAKON olan Malatya Konfederasyonu'nun Malatya’daki yerel yönetimler ve siyasetin üzerinde etkisi olan bir kurum olacağını umduğunu da sözlerine ilave etti.

Prof. Dr Doğan Aydal ise; bugüne kadar 13 adet kitap yazdığını, bunlardan 5 adedinin televizyon programlarına konu edildiğini, her hafta Cuma akşamı saat 22 de bir televizyon kanalında “Derin Dünya” üzerine konuşma yaptığını, son hafta konusunun eroin satışından atom bombası yapımı ve Afganistan olayı altında yatan gerekçelerolduğunu, haşhaş üretiminden ABD nin yıllık 9 milyar dolar kazanç elde ettiğini anlattı.

Bir diğer ilginç konuşmayı, bir terör saldırısında Yüzbaşı olan kardeşi Ali Alkan’ı kaybedince, kardeşinin cenaze merasimi sırasında o acıyla bir TV kanalında hükümetin terör politikasını eleştiren bir konuşma yaptığı için ordudan ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan yaptı. Alkan, başarılı ve muhtaç üniversite öğrencilerine burs katkısı ve köy okullarına kitap, kırtasiye yardımı amaçlı kardeşi adına bir vakıf kurduğunu anlatarak bu bağlamda yakında açılacak bir resim sergisinin davetiyelerini dağıttı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Toplantıya katılanlar (alfabetik sıraya göre)

Abdullah Akgül (Em.Amiral)

Ahmet Kurdoğlu (Em. Başbakanlık Danışmanı)

Ahmet Şahin ( Mak. Müh.)

Atilla Şahin (Mülkiye Başmüfettişi)

Aynur Göncü (Psikoloğ)

Celal Mert Aslan (Bürokrat)

Cemil Çelik (İnönü Ünv. Eski Rektörü Prof.)

Cihangir Kaya (Emniyet Md.)

Doğan Aydal (Prof.Dr.)

Ekrem Dernek (MEV Ankara Şb.Bşk)

Ertaç Önal (E.Gnl.Md.Yrd.)

Güldal Akşit ( E.Bakan)

Hacı Ömer Köse (Sayıştay Da. Bşk.)

Hüsnü Soydan (Em.Alb.)

Kenan Sayın ( Em.Hv.Kur.Alb.)

Mehmet Alkan (Em.Yrb.)

Mehmet Demirel (Tic.Bkn.Müşaviri)

Murat Aslan (Şehircilik Uzmanı)

Nihat Gürbüz (Başbakanlık Müşaviri)

Nurettin Konaklı (Mesvak Başk.)

Sami Özfırat (Em.Hâkim Yargıtay onursal üyesi)

Sıdıka Kuşanaç (E.Yurt Kur Bölge Md. Yrd)

Şanal Tosun (Dr.E.Müst.Yrd.)

Tekin Başer (Keçiören Bld. Bşk. Yrd.)

Yılmaz Ergün (E.Vali-Em.Gnl. Md.)

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    NE MUTLU MALATYALIYIM DİYENE..................başarılar dilerim.......
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET KAPUSUZ (5 yıl önce)
    Malatya icin būyūk bir kuruluş ama enazindan normal sivil malatyalilarinda dahil olmasini isterdim Rahmetli Cumhurbaskanimiz Özal döneminden buyana kimse Malatya ve Malatyalilara bakmamistir temennim siz MAKON olarak sahip cikarsiniz tūm MAKON ekibine basarilar diler hayirli ugurlu olmasini dilerim Saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla