SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Fıkralarını Yazdılar

A- A+ PAYLAŞ

 

 

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen "Malatya Fıkraları Yarışması" sonuçları açıklandı, ödüller dağıtıldı. Yarışmada birinciliğe değer eser bulunamazken, diğer derecelere ödül verildi.

Belediyenin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından 2011 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Malatya Fıkraları Yarışması sonuçları, düzenlenen Ödül Töreni’nde açıklandı.

1 Temmuz Cuma günü saat 20.30’da İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, bazı daire müdürleri, jüri üyeleri, yarışmacılar ile basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Fıkra Yarışması ödül töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi olarak birçok teknik çalışmanın yanında, son dönemlerde sosyal ve kültürel alanlarda ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Malatya fıkraları ile ilgili şimdiye kadar genel anlamda ciddi bir derleme çalışması ile basılı bir eserin olmadığını kaydeden Başkan Çakır, “Malatya, binlerce yıllık tarihinde birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, her döneminde önemli devlet adamı, alimler, bilim adamı, sanatçı yetiştirmiş, kültür, tarih ve medeniyet bakımından zengin bir ildir. Tarih ve kültür açısından zengin ilimizin fıkralarını derlemeyi amaçladık” dedi.

Bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini de kaydeden Başkan Çakır, yarışmaya katılan bütün yarışmacıları tebrik ederek, jüri üyelerine de teşekkür etti.

 

Bu Bir İlktir…

Jüri üyesi Dt.Cengiz Çağlayan ise yaptığı konuşmada, eskiden Belediyelerden sadece yol, su, elektrik gibi hizmetlerin beklendiğini, ancak zamanımızda bu beklentilerin değişerek artık sosyal ve kültürel alanlarda da hizmetler beklendiğini söyledi. Malatya Fıkraları yarışmasının bir ilk olduğunu belirten Çağlayan, bu etkinlikten dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Senarist-yapımcı Ünal Küpeli de yaptığı konuşmada, Malatyalıların delisinden akıllısına herkesin çok zeki olduğunu ve hayatla dalga geçmesini bilen insanlar olduğunu belirterek, bu yarışmada bu özellikleri tam olarak göremediğini söyledi.

Jüri Kurul Başkanı Prof.Dr. Hasan Kavruk ise Malatya’nın birçok alanda olduğu gibi fıkralarıyla da meşhur bir yöre olduğunun altını çizerek, Malatya fıkralarının bir araya getirilerek, gelecek nesillere aktarılması için böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti. Çalışmalar sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın kendilerine büyük destek verdiğini söyleyen Kavruk, bu desteklerinden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yarışma sonuçları Prof.Dr. Hasan Kavruk tarafından açıklandı.

Yarışmada dereceye giren eserler şöyle:

1.-

2.Kazım Kılıçdoğan    Malatya

3.Latif Mahmat        İstanbul

Mansiyon    Yakup Fırat        Malatya

Mansiyon    Muhammed Toy       

Mansiyon    Ümit Çalışıcı        Gaziantep

Ödül Töreni

Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. İkinciye 2 bin lira, Üçüncüye bin lira, mansiyon olarak da 3 kişiye 500’er liralık ödülleri, katılım belgeleri ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Prof.Dr. Hasan Kavruk, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Yrd.Doç.Dr. Ramazan Çiftlikçi, senarist-yapımcı Ünal Küpeli tarafından verilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, jüri üyelerine katkılarından dolayı katılım belgesi ile Cumhuriyet Altını hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız