SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Film Festivali İptal

0
Güncellendi - 2016-10-02 21:17:02
Malatya Film Festivali İptal
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 4-10 Kasım tarihlerinde yedincisinin yapılması planlanan Malatya Uluslararası Film Festivali’nin iptal edildiği ileri sürüldü.

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda,  Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen festivalin bu yıl yapılmayacağı iddia edildi.

Malatya Uluslararası Film Festivali’nin altıncısında Festival İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Malatya Eski Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, ceza evine konulmuştu.

“FİLM FESTİVALLERİNİN İPTAL EDİLMEDİĞİ BİR ÜLKEDE YAŞAMAK DİLEĞİYLE”

muffFestivalin Ulusal ve Uluslararası Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Bahar Gedik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “7. Malatya Uluslararası Film Festivali iptal edilmiştir. Maalesef gerekçe bize de bildirilmedi. Bu süre zarfında haber desteği veren tüm basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ederim. Dilerim seneye yeniden bir araya geliriz. Film Festivallerinin iptal edilmediği bir ülkede yaşamak dileğiyle” mesajını paylaştı.

“ÖDÜL SAHİPLERİ AÇIKLANDI, FİLM BAŞVURULARI TAMAMLANDI”

7.Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Yeşilçam filmlerine ses veren sanatçı Belkıs Özener ‘Emek Ödülü’, Türk Sinemasının 41 yıllık usta sanatçısı Halil Ergün ve 60’ın üzerinde sinema filminde ve pek çok dizide oynayan başarılı oyuncu Hülya Darcan’a ‘Onur Ödülü’ verilmesi kararlaştırılmıştı.

2010 yılından beri aralıksız olarak düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film, Kısa Film ve Uluslararası Uzun Film Yarışması’na başvurular 23 Eylül itibariyle sona ermişti.

“FESTİVALİN OLUP OLMAYACAĞI TARTIŞILDI”

Festivalin iptal kararı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Festivalle ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz şimdiye kadar içerisinde yer almamıştık ama arkadaşlarımızla çalışmaya katkı ve destek veriyoruz. Belirli bir çalışma safhasına getirilmiş. Bu sene biraz daha konjonktür gereği, yaşanan olaylar, yürütmüş olduğumuz dış operasyonlar, teröre karşı yürütülen mücadeleler olsun festivalin olup olmaması noktasında da kendi içimizde bir tartışma yaşandı ama büyük ihtimalle festivalimiz devam edecek. Genel manada bakıldığı zaman çok önemli bir festival ve Türkiye genelinde konuşuluyor ve dikkat çekiyor. Bunu her boyutuyla yürütmek lazım. İşin planlaması biraz 15 Temmuz hain darbe girişimine uğradı. Bunlar uzun planlamayı gerektiren çalışmalar, inşallah iyi geçer” ifadelerini kullanmıştı.

ARŞİV FOTO: Geçtiğimiz yılki festivalin galasından..

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

muff2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Serkan (7 yıl önce)
    Malatya 'da Tiyatro etkinlikleri yapıyorum. Ulusal kanaldaki sanatçıları getiriyoruz. 15 Ekim de TRT1 Seksenler dizisi oyuncularının Pijamalı adamlar oyunu gelicek. Bilet satışı çok düşük o sanatçıların gelmesi için çok fazla emek var ama karşılığı yok. Malatya bunu hak ediyor bence. Önce emeğe saygı desek.
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent dogan (7 yıl önce)
    çok güzel olmuş..kimin parasını kime peşkeş çekiyorlar....filimciler....o paraları kaysımızı tanıtmaya kullansınlar...millet para kazanır..çiftçinin yüzü güler....
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Çok isabetli olmuş. Kifayetsiz bir festivaldi. Gelen sanaatçılar parmak sayısı kadar ve her sene aynı kişiler geliyordu. Boşuna masraf.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (7 yıl önce)
    çok sevindim emperyalistlere gitmesin paramız
    0
    0
    Yanıtla
  • isa (7 yıl önce)
    Ak parti heyetine ve belediye başkanımıza şikayetleri dikkate alıp film festivalini iptal ettikleri için teşekkürlerimizi sunuyorum.Abdestsiz namazsız açık saçık insanları Malatyalının önüne getirip Parayla milletin ahlakını bozmaya gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali basri tezel (7 yıl önce)
    Malatyamız deve hikayesine konu olmaya devam ediyor. Neremiz doğru ki deyip susuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    SONUNDA BUNU DA BECEREMEDİNİZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Yazıklar olsun bunu iptal edenlere.Kültürü ve sanatı Malatyanıza çok görüyorlar.Sürekli terör ve şehitleri bahane ederek.Kültür ve sanat ve konser etkiliğini iptal ediliyor.Neden başka illerde konserler ve Film festivalleri iptal edilmiyor.Çünkü hayat devam ediyor.Mesela Antalya'da Darbeden sonra verilen konser sayısı 62 tane ayrıca piyano ve film festivalleride kesinlikle iptal edilmiyor ayrıca Antalya'yı yöneten belediye başkanı AKP den.Bunlarmı bilmiyor Malatya'yı yı yönetenlermi.Malatya yı yönetenler kusura bakmasın kültür ve sanattan yoksunlar. Lütfen biraz dünyayı gezin.Vatandaşlarımızda bundan mahrum bırakmayın.Bırakın ucuz bahaneleri halkımız aptal değil
    0
    0
    Yanıtla
  • ömür (7 yıl önce)
    birde festival hazırlıkları nerede yapılmış bilen varsa yazsın merak ettim saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (7 yıl önce)
    Ben sayet yillardir bakiyorumda hicbir basarisi olmayan sacmalik misali sanat adina boş gürültü ne altin koza ne de altin portakal in yanindan gecemeyecek üçbeş amatörün yönetiminde bir film festivaliydi göz boyamadan ötesi yoktu kapatilsin daha iyi olurr
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin üç beş amatör dediğiniz 10 kişilik ekip! çoğu bahsettiğiniz ama belki de hiç görmediğiniz altın koza ve antalya film festivali ekibinde de çalıştı ve çalışıyor. Demek ki bazılarından duyduğumuz bu festival malatyaya çok lafı sizin gibi düşünen insanlar için edilmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • recep (7 yıl önce)
    Her yıl yapılan filim festivali bu yıl bazı nedenlerden dolayı yapılmayabilir hele ki ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemlerinde bu gibi etkinliklerin iptal olması abes karşılanmamalı bence fakat beni düşündüren başka bir şey var Bahar hanımın twiti! Malatya filim festivali bir yıl iptal edildi diye böyle sorumsuzca bir twit paylaşmış olması beni çok düşündürdü..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayati (7 yıl önce)
    Film Festivalinide yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.eeee burası malatya normaldir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Badou N'diaye (7 yıl önce)
    Resmen Malatyanın adını kirletiyorsunuz. İptal ederseniz yazıklar olsun size.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Hazırlıklar son aşamaya gelmişken festivali iptal etmek akıl alır gibi değil.Festival komitesi kararı yeniden gözden geçilmelidir.Filim ve sanatçı seçiminde taraflı davranılıp,Belli görüşe sahip sanatçılar çağrılacaksa iptal edilmesinde bir bakıma uygun buluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ömür (7 yıl önce)
    komple kaldırılsa daha iyi olur çünkü malatya yı hiç güzel anlatmıyor 5 gün boyunca 5 yıldızlı otellerde ye iç yat başka bir şey değil harcanan para milyonlar bu ilde yaşayan fakir fukaraya dağıtsalar daha çok reklamı olur diye düşünüyorum hiç üzülmedim kültür şehri olmasak ne olur?
    0
    0
    Yanıtla
  • Katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • eğer milletin izlediği filmleri, köy çocuklarının sinemayla buluşup atölyelerle buluşmasını hiçe sayıyorsanız haklısınız iptal olsun. fakir fukaraya harcanan bütçe kültür sanata ayrılan bütçeden mi çıkıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Köy çocuklarını sanata hazırlayacaksan kaldırılan köy enstitülerini hayata geçirirsin cahil bir toplum yetışiyor örnek alabileceğin kaç tane sanatçı var sayarmısın ama örnek alınacak çok bilim adamı var üniversitemiz bünyesinde bu atolyeler daha uygun rakamlara kurulur 1 festivalden sonuncuya hepsini inceledim yerel yönetimlerin düzenlediği bir etkinlik havasında geçiyor yine söylüyorum ye iç yat malatyalı kaç vatandas 3 tl den satılan filmleri izlemeye gelmiş bir araştırılsın ozaman bosunamı oldugu anlaşılsın toplam 8 salonda yüzlerce film oynuyor filmin yönetmen kadrosu ve juri dışında pek kimseler yok
    0
    0
    Yanıtla
  • siz geçen yıl festivale katılmış olsanız biletlerin bir saat kalmadan bittiğini salonların merdivenlere kadar dolu olduğunu görürdünüz. araştırmadan etmeden nasıl bu kadar eminsiniz? bütün sanatçılar çöp sanki de en iyi örnek sizler misiniz bu ezber konuşmalarla
    0
    0
    Yanıtla