SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Futbol Köyü'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Ülker işbirliği ile "Herkes İçin Futbol" kapsamında hayata geçirdiği TFF-Ülker Futbol Köyleri eğitimi Malatya'da da başladı.

İnönü Üniversitesi kampüsü karşısındasi sahada toplanan, Mersin, Adana, Osmaniye, İskenderun, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Tunceli, Van, Hakkari Muş, Diyarbakır, Mardin ve Sivas illerinden 10-12 yaşlarındaki 80 kız, Malatya Futbol köyü Projesi çerçevesinde antrenörler nezaretinde eğitiliyor.

Bayan milli takım antrenörlerinden Necla Güngör, farklı illerden gelen çocukları futbol çatısı altında birleştirerek, sosyal-kültürel-kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen proje kapsamında Kocaeli, Trabzon ve Malatya illerinde kızların eğitiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Güngör, amaçlarının, futbol oynamak isteyen kızları futbola kazandırdmak olduğunu vurguladı.

Bayan milli takım antrenörlerinden Asuman Bayram ise 10 günlük kamp programı çerçevesinde sahalarda futbolun yanı sıra, kültürel ve sosyal faaliyetlerde de bulunacaklarını ifade edip, son yıllarda bayanların futbola ilgilerinin arttığını belirtti.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise geçen yıl TFF-Ülker Futbol Köyleri eğitimini geçen yıl erkekler nezdinde düzenlendiğini hatırlatıp, "Bu yıl ise kızlar katılıyor. Malatya'da da kız futbolcuların yeteneklerine teknik adamlarımız biraz daha yetenek katacaklarını ümit ediyorm" dedi.

TFF-Ülker Futbol Köyleri eğitimi çerçevesinde sosyal faaliyetlere de katılacaklarını bildiren Eserdi, "Türkiye'nin değişik illerinden gelen kızlar, burada aynı zamanda arkadaşlık kurup, sosyal yönlerini arttırıyorlar" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız