SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Futbolunun Yüzakı Oldular

0
Güncellendi - 2016-02-05 03:44:02
Malatya Futbolunun Yüzakı Oldular
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Lig 7. Grup'ta mücadele eden Malatya Bayanlar Spor Kulübü, hem grubun hem de Malatya futbolunun zirvesinde yer alıyor.

Sezona hiçte istedikleri gibi başlayamadılar. Ekonomik sıkıntılarının baş gösterdiği Malatya Bayanlar Spor Kulübü, kulüp başkanı Doğan Çelebi ve birkaç iyi yürekli adamın sayesinde sezona başladı. Özellikle belediye ve profesyonel kulüp destekli takımların yer aldığı grupta hedefleri 2. Lig olan mavi kırmızılılar, yaşanan sıkıntıları bir kenara bırakıp, sezona başladı.

2.LİG HEDEFİ İLE LİGE BAŞLADILAR

Türkiye Kadın Futbol Ligleri'ndeki yeni yapılanma nedeniyle 3. Lig 7. Gruba düşen Malatya Bayanlar Spor Kulübü için tek hedef bir önceki sezon mücadele ettikleri 2. Lige yeniden dönmek. Bu hedef doğrultusunda özellikle altyapıdan yetişen futbolcuları A takıma kazandıran teknik heyet, sezona da sadece bir kaç transferle başladı.

Grup'ta kurum destekli kulüplerin ya da güçlü ekiplerin olması onları koydukları hedeften asla döndürmedi. Zira 2. Lig hedefi doğrultusunda sezona başladılar ve 11 haftayı geride bıraktılar. 11 haftada 10 galibiyet, 1 mağlubiyet alan Malatyalı bayanlar, 30 puanla birinci sıradaki yerini korurken, zirvenin tadını çıkarıyor.

ONLAR FUTBOLUN KANATSIZ MELEKLERİ

Malatya Bayanlar Spor Kulübü'nün en büyük sıkıntısı yaşadığı ekonomik problemlerdi. Kulüp başkanı Doğan Çelebi, her defasında 'sponsor aradıklarını' dile getirse de, bu beklentileri bir türlü cevap bulmadı.

Transfer yapabilmek, takımı deplasmanlara götürebilmek için desteğe ihtiyacı olan mavi kırmızılılara en büyük müjdeyi devre arasında Aydın Doğan Vakfı verdi. Vakıf, Malatya Bayanlar Spor Kulübü'nün yaptığı çalışmaları yakından takip ederek, ligde iyi işler yapan kanatsız meleklere destek olmaya karar verdi.

Aldıkları sonuçlarla ligin tozunu attıran, herkesin büyük beğenisi toplamakla beraber takdirini de kazanan futbolun melekleri, artık yeni sponsorlarıyla birlikte hedefe daha emin adımlarla yürüyor.

11 HAFTA GERİDE KALDI

Malatya Bayanlar Spor Kulübü'nün mücadele ettiği 7. Grup'ta 11 hafta geride kaldı. Ligdeki tek mağlubiyetlerini sahalarında 10. haftada Tokat ekibi TOKİ İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor'a karşı alan Malatyalı bayanlar, 30 puanla zirveye yerleşti.

Ligin sonuna kadar iyi gidişi sürdürmek isteyen mavi kırmızılılar, önce ligi lider bitirmek, ardından Play-Off'larda istedikleri sonuçları alarak, bir üst lig hedeflerini gerçekleştirmek istiyorlar.

Geride kalan 11 hafta sonunda rakip ağları 52 kez havalandıran Malatya Bayanlar Spor Kulübü, kalesinde ise sadece 6 gol görerek, 2. Ligi ne kadar çok istediklerini bir anlamda gösteriyorlar.

SADECE SAHADA DEĞİL, DIŞARIDA DA TAKIMLAR

Malatya Bayanlar Spor Kulübü'nde her futbolcu, aslında büyük bir ailenin parçalarını oluşturuyor. Onarda kaleci, defans, orta saha, forvet, sağ bek ya da sol bek yok. Onlarda arkadaşlık, kardeşlik ve büyük bir dostluk var.

Futbolcular arasında uyumun en büyük nedeni sahada birlikte olmaları değil, saha dışında da bir takım olmalarından kaynaklanıyor. İleri uçta oynayan Sevim Çetin, güzel ara pasları atan Büşra Mutlukaya ile İlknur Keleş gibi. Serbest vuruşları tehlike yaratan ve birbirinden güzel goller kaydeden Burcu Çakır ya da kaleden dönecek topu takip edecek kadar akıllı olan Sevim Çetin gibi. Sol bekte oynayan ancak golleriyle takıma katkı sağlayan Nursel Yeşilcan ya da takımın gizli kahramanı bir anlamda Mehmet Topal'ı İlknur Keleş gibi. Defansın bel kemiği, kaptanı, oyunu geriden kuran Nilay Feyza Bağca gibi. Takımda her futbolcunun üzerine büyük sorumluluklar düşüyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • feyz (8 yıl önce)
    helall olsun bu kızlara ve yönetimine...malatyadakı tek basarı grafiğimiz.tebrık ederım....
    0
    0
    Yanıtla