SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Gece Yaşayan Şehir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen Aspuzu’da Ramazan Geceleri ve 25. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Belediye binası yanındaki çadırda açılan fuara, AKP Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, ESKKK Başkanı Ali Evren, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan açılışta Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra açılış konuşmaları yapıldı. İlk olarak konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Ramazan Ayı’nın ruhuna uygun programlar hazırladıklarını ifade ederek, “Aspuzu’da Ramazan Geceleri, 25. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı ile PTT binasının önündeki şerbet çeşmesinden her akşam teravih namazı sonrasında 2 ton şerbet ikramımız Ramazan Ayı süresince devam edecek. Hemşehrilerimizi bu etkinliklerimize bir kez daha davet ederek, Ramazan Ayı’nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan Ayı’nda çeşitli etkinlikler düzenledikleri ifade ederek, “İftar Çadırı, Aspuzu’da Ramazan Geceleri, Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı, ramazan eğlenceleri etkinliklerini her yıl daha da geliştirerek organize ediyoruz. Malatyamız gece yaşayan bir şehir. Biz de Malatyalı hemşerilerimizin bu arzusuna uyarak programlar düzenliyoruz. Ramazan gecelerinde sahura kadar cadde ve sokakları dolduran hemşerilerimize nezih bir hizmet sunuyoruz” şeklinde konuştu. 

Milletvekili Öznur Çalık da, Tüm Malatyalıların ve İslam Aleminin Ramazan Ayı’nı kutladıklarını ifade ederek, “Ramazan Ayı, dargınlık ve küskünlüklerin ortadan kalkmasına ve İslam coğrafyasındaki akan kanın durmasına vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise dünya coğrafyasında Müslümanlar arasında kavgaların sürdüğünü ve bu kavgaların kardeşkanı dökmekten başka bir işe yaramadığını kaydederek, “Bugün dünya coğrafyasında Müslümanlar akıl almaz zulümler görmektedir. Çin tarafından Doğu Türkistan Kaşgar, Uygur, Sincan bölgesinde Müslüman Türklerin oruç tutması dahi yasaklanmıştır. Myanmar'da Müslümanlar Budist zulmü altında inlemektedir. Ramazanın bu vesile ile İslam dünyasında birliğe vesile olup, akan gözyaşlarının ve Müslüman kanının durmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum” dedi. 

Konuşmalarının ardından İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı duanın ardından 25. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Aspuzu’da Ramazan Geceleri etkinlikleri çerçevesinde ilahi sanatçısı Celaleddin Ada bir konser verdi. Konser sonrasında sanatçı Celaleddin Ada’ya, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İhsan Gençay ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, kayısı ve plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız