SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Gecesi'yle Başlayacak

A- A+ PAYLAŞ

16- 20 Temmuz tarihleri arasındaki Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali ile ilgili hazırlıkların tamamlandığı, 15 Temmuz akşamı kortej yürüyüşünün yanı sıra "Malatya Gecesi" düzenleneceği bildirildi.

Organizasyonla ilgili son durum hakkında Belediye Basın Bürosu'nca şu bülten yayınlandı:

"Malatya Belediyesi tarafından 12 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen “Malatya Kayısı Yürüyüşü” ile start alan 16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında, Kortej Yürüyüşü ile Malatya Gecesi 15 Temmuz Salı Günü düzenlenecek.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya’nın en önemli organizasyonu olan Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını ve, etkinliklerin Malatya’ya yakışır bir şekilde olması için büyük gayret sarfedildiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl TOBB standartlarına göre kurulan 9 bin m2’lik kapalı fuar alanında 3200 m2, açık alanda ise 300 m2 yer ayrıldığı ve bu alanlarının tamamının kısa sürede firmalar tarafından kiralandığı bildirildi.

Öte yandan, 2005 yılında uluslararası boyut kazandırılan Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali, için bu yıl da zengin ve kaliteli programlar hazırlanıyor.

Festival etkinliklerine katılmak üzere önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yabancı ülkelerden Romanya, Gürcistan, Acaristan ve Sudan’dan Halk Oyunları Ekiplerinin; yine ülkemizden de Trabzon, Bitlis, Batman ve Diyarbakır Halk Oyunları Ekiplerinin gelerek festival süresince gösteriler yapacakları belirtildi.

Etkinlikler süresince çocuklar için de zengin programlar hazırlandı.

Zengin programların yer alacağı Kemal Sunal Çocuk Sahnesinde; Hacivat-Karagöz gösterileri, animasyon gösterileri, Palyaço ve Kukla gösterilerinin yanı sıra bu yıl ilk kez kurulacak olan sinevizyon perdesi ile çocuklara yönelik eğitici animasyon filmlerin gösterimi yapılacak.

5 gün sürecek olan Fuar ve Şenliklerde, Fahri Kayahan Sahnesi’ne birbirinden değerli sanatçılar sahne alacak.

Şenliklere katılacak sanatçılar:

1. gün Kubat BENGÜ
2. gün Orhan HAKALMAZ Leman SAM
3. gün Hüseyin TURAN Güler DUMAN
4. gün Seher DİLOVAN Murat KEKİLLİ
5. gün Metin ŞENTÜRK ZARA sahne alacaklar.

Ayrıca etkinlikler çerçevesinde Sanatsal-Kültürel söyleşiler, Malatya’nın kültür ve sanat, bilim adamlarının tanıtılması, Fahri Kayahan, Sami Kasap, Hakkı Necati Coşkun Geceleri ve Malatya Türküleri Gecelerinin yanı sıra, zengin sportif faaliyetlerinin de yer alacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada, 12 Temmuz Cumartesi günü, Kayısı ve Malatya Fuarı’nın tanıtımını yapmak için İstanbul’da düzenlenen Kayısı Yürüyüşü ile start alan 16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında, 15 Temmuz Salı Günü Kortej Yürüyüşü ile Malatya Gecesi düzenlenecek.

Saat 19.30’da düzenlenecek olan Kortej Yürüyüşünün Öğretmenevi önünden başlayıp, Belediye Önünde sona ereceği bildirildi.

Malatya Gecesi Mişmişpark Fuar Alanında yapılacak…

Açıklamada, 15 Temmuz Salı günü Kortej Yürüyüşünün ardından, Mişmişpark Fuar Alanında Malatya Gecesi’nin de düzenleneceği bildirildi.

Saat 20.30’da düzenlenecek olan Malatya Gecesi’nde, Malatya Nostaljisine uygun dekor kurulacağı, vatandaşlara kayısı dağıtılacağı ve folklor ekiplerinin de gösteri yapacakları bildirildi. Gecede ayrıca Malatyalı Mahalli Sanatçılarımızdan; Canan Özaçar, Selahattin Yalçınkaya, Abdullah Bakış, Mehmet Balaban, Mehmet Altaş, Ayhan Günbay, Barın ve Sadi sahne alacak.

Öte yandan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, düzenlenecek olan Kortej Yürüyüşü ve Malatya Gecesi’ne bütün Malatyalılar’ın davetli olduklarını ifade etti.."

ARŞİV FOTO: Geçen yılki kortej yürüyüşünden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız